Prima pagină D:News

Proiectul “Web-bot” si profetiile despre apocalipsa din 2012

09.25.2009 | ● Vizualizări: 494
Proiectul “Web-bot” si profetiile despre apocalipsa din 2012     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Tehnologia web-bot a mutat profetiile apocaliptice in era internetului, prezicand sfarsitul lumii in data de 21 decembrie 2012.

Teoreticienii conspiratiei care activeaza pe internet sustinacuratetea acestei profetii, mai ales ca, in opinia acestora,tehnologia web-bot a prezis si atacurile de la 11 septembrie, darsi tsunami-ul din 2004.

Software-ul, similar "paienjenilor" care verifica motoarele decautare pentru a indexa paginile web, a fost dezvoltat in anii '90cu scopul de a prezice fluctuatiile de la bursa. Principiul defunctionare este simplu: programul ia in calcul paginile webrelevante, inregistrand cuvintele-cheie si analizand contextul incare apar. Astfel, soft-ul iti permite sa arunci o privire scurta,dar relevanta in ceea ce se numeste "intelepicunea maselor",deoarece web-ul aduna laolalta gandurile a milioane de oameni. Deaici pana la utilizarea acestei tehnologii in scopul preziceriiviitorului nu a mai fost decat un pas.

Pentru unii, studiul continutului web ar fi oferit un avertismentdemn de luat in seama in legatura cu atacurile teroriste de la 11septembrie. George Ure, unul dintre oamenii din spateleproiectului, sustine ca sistemul a prezis o schimbare majora inistoria lumii, care urma sa aiba loc intre 60 si 90 de zile dupaluna iunie 2001. Printre preziceri s-au mai numarat si tsunami-uldin 2004, ca si uraganul Katrina.

Insa cea mai noua profetie este legata de controversata data de 21decembrie 2012. Se pare ca numeroase semnale s-au inregistratin legatura cu data care ar putea sa coincida cu sfarsitul lumii,posibil din cauza inversarii polilor planetei. Teoria celor carecred in eficienta web-bot-ului pare sa fie sustinuta si deversiunea calendarului mayas, de Apocalipsa dupa Ioan sau de textulchinezesc I Ching.

Scepticii au insa o alta parere, gasind destul de multe lipsuri inaceasta teorie. In opinia acestora, este posibil ca internetul saofere date despre miscarile de la bursa sau despre atacuriteroriste, intrucat acestea sunt produse de oameni, insa nimeni nupoate stii cu exactitate cand poate avea loc un cataclism natural.In al doilea rand, predictiile sunt atat de vagi, incat majoritateacelor care vor sa creada au tendinta de a potrivi fapteleprezicerilor si nu invers. De altfel, goana dupa profetii poatecrea false profetii. Astfel, pe masura ce din ce in ce mai multiuseri vor accesa si genera informatii despre aceasta data, cu atatmai multe date web vor arata catre 21 decembrie 2012 ca fiindsfarsitul lumii.

Sursa: The Telegraph

Citeste Mafia din Caucaz, fratiile lupilor sangerosi,episodul de astazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei.

CITESTE SI: