Prima pagină D:News

O noua generatie de programe anti-virus, inspirate din viata furnicilor

Redactia Descopera.ro | 09.28.2009 | ● Vizualizări: 149
O noua generatie de programe anti-virus, inspirate din viata furnicilor     informatica, software, virus, anti-virus, furnica, digital + zoom
Galerie foto (1)

Oamenii de stiinta americani dezvolta un nou tip de software anti-virus, studiind comportamentul furnicilor in cazul in care colonia se afla sub amenintare.

In astfel de situatii, furnicile isi folosesc "inteligenta colectiva": indata ce una dintre furnici detecteaza pericolul, alerteaza alti membri ai coloniei, care i se alatura pentru a anihila intrusul.

In mod similar, "furnicile digitale" vor patrula prin sistem si, in cazul in care descopera o amenintare, vor chema "ajutoare". Deplasandu-se prin sistem, vor lasa "urme" digitale ale trecerii lor, intocmai cum furnicile lasa in urma marcaje olfactive, care le ajuta pe celelalte furnici sa se orienteze si sa le ajunga din urma.

Noul tip de anti-virus este testat la Universitatea Wake Forest din SUA, iar cercetatorii considera ca el va fi mult mai rapid si mai eficient decat programele conventionale de securitate, care trebuie actualizate permanent pentru a recunoaste noile virusuri.

Sursa: Telegraph Science

Citeste Sodoma si Gomora - Cazul Saviano, episodul de astazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei.

CITESTE SI: