Prima pagină D:News

O noua generatie de programe anti-virus, inspirate din viata furnicilor

09.28.2009 | ● Vizualizări: 143
O noua generatie de programe anti-virus, inspirate din viata furnicilor     informatica, software, virus, anti-virus, furnica, digital + zoom
Galerie foto (1)

Oamenii de stiinta americani dezvolta un nou tip de software anti-virus, studiind comportamentul furnicilor in cazul in care colonia se afla sub amenintare.

In astfel de situatii, furnicile isi folosesc "inteligentacolectiva": indata ce una dintre furnici detecteaza pericolul,alerteaza alti membri ai coloniei, care i se alatura pentru aanihila intrusul.

In mod similar, "furnicile digitale" vor patrula prin sistem si,in cazul in care descopera o amenintare, vor chema "ajutoare".Deplasandu-se prin sistem, vor lasa "urme" digitale ale treceriilor, intocmai cum furnicile lasa in urma marcaje olfactive, care leajuta pe celelalte furnici sa se orienteze si sa le ajunga dinurma.

Noul tip de anti-virus este testat la Universitatea Wake Forestdin SUA, iar cercetatorii considera ca el va fi mult mai rapid simai eficient decat programele conventionale de securitate, caretrebuie actualizate permanent pentru a recunoaste noilevirusuri.Sursa: Telegraph Science

Citeste Sodoma si Gomora - CazulSaviano, episodul de astazi al maratonului Descopera SecreteleMafiei.

CITESTE SI: