Prima pagină D:News

“Cimitirul Diavolului” ucide in Siberia

09.29.2009 | ● Vizualizări: 1518
“Cimitirul Diavolului” ucide in Siberia     no tags + zoom
Galerie foto (5)

Exista un petec de pamant denumit “Cimitirul Diavolului” nu departe de satul Kova din regiunea siberiana Krasnoyarsk, acoperit cu cadavrele unor pasari si animale care, in mod misterios, “refuza” sa intre in descompunere.

Vegetatia locului este saracacioasa, nu traiesc animale aici iaroamenii care se intampla sa tranziteze regiunea acuza "din senin"migrene inexplicabile si ciudate stari de anxietate. Se crede caenergia funesta a locului, responsabila de toate aceste lucruri,are de a face cu prabusirea de acum un secol a unui meteorit inapropierea raului Tunguska.

Intr-un interval de zece ani, intre 1980 si 1990, aproximativ 75de persoane care au pornit in cercetarea "Cimitirului Diavolului"si-au aflat sfarsitul in taigaua siberiana. Trei grupuri organizateau disparut fara urma. Spre exemplu, in 1992, un grup de turistidin orasul Nabarezhnye Chelny a luat calea acestei destinatii si nus-a mai intors niciodata.

De asemenea, mai multe expeditii au fost initiate de armata pentruexplorarea locurilor, dar echipele fie au disparut fie, sesizanddistrugerea brusca a echipamentelor si experimentand stari siintamplari ciudate, si-au abandonat misiunile.Multi experti sunt de parere ca explicatia ciudatelor fenomenevine dinspre evenimentul din 1908 al presupusei prabusiri a unuimeteorit in Krasnoyarsk Krai, in dimineata zilei de 30 iunie 1908.Unele documentari de atunci atesta faptul ca vitele scoase lapascut de satenii din apropiere au murit in masa numaiapropiindu-se de zona in care a avut loc explozia care a luminatcerurile de deasupra a peste o jumatate de Glob.

La sfarsitul anilor '20, un zoolog expert, Shemchenko, a incercatun experiment in zona "Cimitirului Diavolului". El a aruncat osfoara cu o greutate la capat in groapa din centrul campiei.Aceasta a cazut in abis cateva zeci de metri, fara a ii atingefundul. Semchenko este cel care a observat ca pasarile moarte zacnumai in apropierea gropii iar pielea lor are o ciudata tentapurpurie.

O alta versiune de explicare a fenomenului vine de la profesorulde fizica si matematica Victor Zhuralev, care in anii '80 a sugeratca un foc subteran arde mocnit sub "Cimitirul Diavolului".

Un zacamant de carbuni trece prin acea regiune. In caz de lipsa deoxigen, arderile de carbuni sunt acompaniate de emisiile incoloresi inodore de monoxid de carbon, un gaz otravitor pentruorganismele vii. Totusi, aceasta teorie din urma nu explicadistrugerea echipamentelor si disparitia unor harti care indicadrumul pana la "cimitir".

Sursa: Pravda

Citeste Corleone, Olimpul nasilor,episodul de astazi al maratonului Descopera SecreteleMafiei.

CITESTESI: