Prima pagină D:News

Lupta pana la moarte intre doi cerbi

10.07.2009 | ● Vizualizări: 510
Lupta pana la moarte intre doi cerbi     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un documentar facut de specialistii din cadrul BBCWildlife surprinde pe pelicula un fapt deosebit de rar in lumea cerbilor europeni. Luptele obisnuite intre masculi pentru accesul la haremul femelelor se incheie tragic cu moartea a doi combatanti in doua incidente separate.

Unul dintre cerbi a fost ucis in timpul unei inclestari dininsula Rum, situata in apropierea costei de vest a Scotiei. Doimasculi dominanti, denumiti de cercetatori Percy si Titus, se aflauin plin rut cand s-au intalnit accidental fata in fata. Atunci aavut loc tragedia :
"Cred ca motivul pentru acest sfarsit neasteptat se leaga exclusivde configuratia terenului respectiv. Cerbii s-au masurat dinpriviri dupa care si-au incrucisat coarnele si au inceput sa selupte pentru dominatie, cum fac toti cerbii in mod obisnuit. La unmoment dat, Titus a alunecat cazand pe spate cu picioarele in sus.Percy a fost purtat de inertie si s-a pomenit cu coarnele infiptein abdomenul rivalului sau. Totul a durat sub 2 minute. Pe momentnu am vazut cat de grava a fost rana, dar cand Titus s-a ridicat inpicioare, din rana din abdomen atarnau intestine scoase de coarneleadversarului. A mai mers impleticit cativa metri dupa care s-aprabusit moale pe o parte. Percy nu i-a mai dat nicio atentie si aplecat imediat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat", declara SeanMorris, zoologul care a observat si filmat intreaga scena.

Sursa : BBCNews

CITESTE SI :