Prima pagină D:News

Lupta pana la moarte intre doi cerbi

Redactia Descopera.ro | 10.07.2009 | ● Vizualizări: 588
Lupta pana la moarte intre doi cerbi     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un documentar facut de specialistii din cadrul BBCWildlife surprinde pe pelicula un fapt deosebit de rar in lumea cerbilor europeni. Luptele obisnuite intre masculi pentru accesul la haremul femelelor se incheie tragic cu moartea a doi combatanti in doua incidente separate.

Unul dintre cerbi a fost ucis in timpul unei inclestari din insula Rum, situata in apropierea costei de vest a Scotiei. Doi masculi dominanti, denumiti de cercetatori Percy si Titus, se aflau in plin rut cand s-au intalnit accidental fata in fata. Atunci a avut loc tragedia :
"Cred ca motivul pentru acest sfarsit neasteptat se leaga exclusiv de configuratia terenului respectiv. Cerbii s-au masurat din priviri dupa care si-au incrucisat coarnele si au inceput sa se lupte pentru dominatie, cum fac toti cerbii in mod obisnuit. La un moment dat, Titus a alunecat cazand pe spate cu picioarele in sus. Percy a fost purtat de inertie si s-a pomenit cu coarnele infipte in abdomenul rivalului sau. Totul a durat sub 2 minute. Pe moment nu am vazut cat de grava a fost rana, dar cand Titus s-a ridicat in picioare, din rana din abdomen atarnau intestine scoase de coarnele adversarului. A mai mers impleticit cativa metri dupa care s-a prabusit moale pe o parte. Percy nu i-a mai dat nicio atentie si a plecat imediat ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat", declara Sean Morris, zoologul care a observat si filmat intreaga scena.

Sursa : BBCNews

CITESTE SI :

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI