Prima pagină D:News

Dupa zeci de ani, unui barbat i se dezvolta un nou craniu

10.08.2009 | ● Vizualizări: 174
Dupa zeci de ani, unui barbat i se dezvolta un nou craniu     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Craniul sever avariat al unui barbat din Northumberland, cel mai nordic comitat al Angliei, implicat intr-un accident rutier cu cincizeci de ani in urma, s-a autoregenerat in cadrul unui proces considerat extrem de rar.

Medicii l-au operat recent pe Gordon Moore pentru tratarea uneiinfectii la cap si au descoperit ca oasele craniene ale acestuia aucrescut la loc pe sub placuta metalica implantata imediat dupaaccident in capul omului.

Acest lucru nu ar fi unul neobisnuit in cazul unui copil - sustinmedicii - ale carui oase se afla in crestere, insa exista foarteputine cazuri asemanatoare documentate la adulti. Personalulmedical al clinicii care se ocupa de Moore sustine ca situatia esteuna iesita din comun, mai ales avand in vedere marimea suprafeteiregenerate.

Gordon Moore, din Ridsdale, sustine ca implantul nu l-a deranjatniciodata, insa este fericit ca "nu va mai declansa alarmele dinaeroporturi". Este neobisnuit, indiferent de evenimentul suferit deun om, sa i se indeparteze o placa metalica dupa atat de multi ani.De aceea, in prezent, doctorii desfasoara o serie de teste pentru astabili daca grosimea si duritatea noului os sunt la coteneingrijoratoare.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI: