Prima pagină D:News

Dupa zeci de ani, unui barbat i se dezvolta un nou craniu

Redactia Descopera.ro | 10.08.2009 | ● Vizualizări: 209
Dupa zeci de ani, unui barbat i se dezvolta un nou craniu     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Craniul sever avariat al unui barbat din Northumberland, cel mai nordic comitat al Angliei, implicat intr-un accident rutier cu cincizeci de ani in urma, s-a autoregenerat in cadrul unui proces considerat extrem de rar.

Medicii l-au operat recent pe Gordon Moore pentru tratarea unei infectii la cap si au descoperit ca oasele craniene ale acestuia au crescut la loc pe sub placuta metalica implantata imediat dupa accident in capul omului.

Acest lucru nu ar fi unul neobisnuit in cazul unui copil - sustin medicii - ale carui oase se afla in crestere, insa exista foarte putine cazuri asemanatoare documentate la adulti. Personalul medical al clinicii care se ocupa de Moore sustine ca situatia este una iesita din comun, mai ales avand in vedere marimea suprafetei regenerate.

Gordon Moore, din Ridsdale, sustine ca implantul nu l-a deranjat niciodata, insa este fericit ca "nu va mai declansa alarmele din aeroporturi". Este neobisnuit, indiferent de evenimentul suferit de un om, sa i se indeparteze o placa metalica dupa atat de multi ani. De aceea, in prezent, doctorii desfasoara o serie de teste pentru a stabili daca grosimea si duritatea noului os sunt la cote neingrijoratoare.

Sursa: BBC News

CITESTE SI: