Prima pagină D:News

Lampa care arde cu sange de om

Redactia Descopera.ro | 10.09.2009 | ● Vizualizări: 399
Lampa care arde cu sange de om     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un designer englez stabilit in Olanda a creat rumoare cand si-a prezentat publicului creatia-i nemaivazuta. Mike Thompson a construit o lampa al carei combustibil contine o cantitate insemnata de… sange omenesc!

Lampa care a avut de infruntat numeroase critici venite din partea opiniei publice, a fost pusa deja in vanzare si se bucura de un succes comercial enorm. Conform celui care a realizat-o, lampa functioneaza cu o subtanta denumita luminol, compus chimic care reactioneaza cu fierul din sange pentru a crea o flacara palpaitoare de culoare albastruie.

Instructiunile de folosire, scrise de Mike Thompson in persoana, precizeaza ca trebuie doar sa amesteci incarcatura chimica, dupa care spargi geamul protector, te tai la mana si lasi o cantitate mica de sange sa se scurga in rezervor. Ideea i-a venit cu cativa ani in urma, pe vremea cand studia inca in cadrul Academiei de Design din orasul Eindhoven. Pe vremea cand cauta combustibil pentru o noua lampa, autorul a dat intamplator peste luminol, aceeasi substanta folosita de criminalisti pentru a detecta urmele de sange la locul unei crime.

Thompson declara ca a creat acesta bizara lampa animat de ideea energiei pe care o folosim si pentru care trebuie sa platim un cost. "Lampa mea a fost lansata pentru a schimba perceptiile preconcepute ale oamenilor cu privire la sursele de unde le provine energia pe care o irosesc zi de zi. Inventia mea este o sursa de iluminare de unica folosinta. Deci oamenii trebuie sa decida foarte clar asupra momentului cand o vor folosi, deoarece va arde o singura data alimentata de sangele lor. Astfel, cred ca le voi da in continuare de gandit pe marginea subiectului surselor de energie regenerabile si alternative".

Sursa: Phenomenica

CITESTE SI :