Prima pagină D:News

Lampa care arde cu sange de om

10.09.2009 | ● Vizualizări: 344
Lampa care arde cu sange de om     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un designer englez stabilit in Olanda a creat rumoare cand si-a prezentat publicului creatia-i nemaivazuta. Mike Thompson a construit o lampa al carei combustibil contine o cantitate insemnata de… sange omenesc!

Lampa care a avut de infruntat numeroase critici venite dinpartea opiniei publice, a fost pusa deja in vanzare si se bucura deun succes comercial enorm. Conform celui care a realizat-o, lampafunctioneaza cu o subtanta denumita luminol, compus chimic carereactioneaza cu fierul din sange pentru a crea o flacarapalpaitoare de culoare albastruie.

Instructiunile de folosire, scrise de Mike Thompson in persoana,precizeaza ca trebuie doar sa amesteci incarcatura chimica, dupacare spargi geamul protector, te tai la mana si lasi o cantitatemica de sange sa se scurga in rezervor. Ideea i-a venit cu cativaani in urma, pe vremea cand studia inca in cadrul Academiei deDesign din orasul Eindhoven. Pe vremea cand cauta combustibilpentru o noua lampa, autorul a dat intamplator peste luminol,aceeasi substanta folosita de criminalisti pentru a detecta urmelede sange la locul unei crime.

Thompson declara ca a creat acesta bizara lampa animat de ideeaenergiei pe care o folosim si pentru care trebuie sa platim uncost. "Lampa mea a fost lansata pentru a schimba perceptiilepreconcepute ale oamenilor cu privire la sursele de unde le provineenergia pe care o irosesc zi de zi. Inventia mea este o sursa deiluminare de unica folosinta. Deci oamenii trebuie sa decida foarteclar asupra momentului cand o vor folosi, deoarece va arde osingura data alimentata de sangele lor. Astfel, cred ca le voi dain continuare de gandit pe marginea subiectului surselor de energieregenerabile si alternative".

Sursa: Phenomenica

CITESTE SI :