Prima pagină D:News

Un caine paralizat poate merge din nou, gratie unui tratament revolutionar

10.09.2009 | ● Vizualizări: 1622
Un caine paralizat poate merge din nou, gratie unui tratament revolutionar     medicina, paralizie, nerv, coloana vertebrala, caine + zoom
Galerie foto (1)

Vindecarea catelului Henry, cu ajutorul unei noi metode terapuetice experimentate la Universitatea Cambridge, din Marea Britanie, da sperante si pacientilor umani paralizati.

Soricarul Henry, in varsta de sase ani, a ramas paralizat inluna noiembrie a anului trecut, datorita rupturii unui discintervertebral.

Recent, el a beneficiat insa de interventia lui Nick Jeffery siRobin Franklin, profesori la Universitatea Cambridge, care l-autratat cu ajutorul unei noi metode: au extras din nasul caineluicelule pe care le-au injectat in coloana vertebrala. Aceste celulede un tip special s-au dovedit capabile sa ajute la regenerareafibrelor nervoase.

Ca urmare, cainele poate face acum cativa pasi si poate sa deadin coada. El urmeaza sedinte de fizioterapie si este monitorizatpermanent de medicii veterinari.Cei doi specialisti experimentasera metoda, anterior, pesobolani si au decis sa o incerce si pe caini, deoarece unele rasesufera frecvent de leziuni ale coloanei vertebrale.

Specialistii considera ca metoda are un potential enorm si, dacaexperimentele pe caini vor da rezultatele asteptate, in cativa anitratamentul va putea fi incercat si in cazul oamenilor ramasiparalizati din cauza unor leziuni ale coloanei.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI: