Prima pagină D:News

Un test genetic pentru o dieta personalizata

10.15.2009 | ● Vizualizări: 688
Un test genetic pentru o dieta personalizata     adn, test genetic, dieta, alimentatie + zoom
Galerie foto (1)

Spune-mi ce ADN ai, ca sa-ti spun ce sa mananci. Acesta este, in sinteza, principiul unui test disponibil de astazi in principalele farmacii din Italia, care promite sa “prescrie” personalizat alimentatia adecvata fiecarei persoane in parte.

Astfel prescrisa, dieta reprezinta o schema super-personalizata,bazata pe "buletinul de identitate" genetic care face din fiecareom o fiinta unica si irepetabila. Mai precis, analiza ADN-uluipromite furnizarea unor informatii legate de metabolismul acizilorgrasi, a acidului folic si a vitaminei D, detectand necesitatilenutritionale ale fiecarei persoane in parte.


"In acest mod ia sfarsit era dietelor restrictive, pentru calucrul important pentru a pierde kilogramele in exces esteprevenirea multor boli legate de obezitate, si nu eliminareaanumitor alimente din menu", a comentat medicul nutritionist PrimoVercilli, unul dintre creatorii noului produs.

Cum functioneaza? Nu ai nevoie decat de cateva minute pentru a facetestul genetic respectiv, a precizat expertul. Farmacistul iti ia oproba de saliva pe un tampon de vata si il trimite la laboratorulde analiza, apoi rezultatele testului, impreuna cu planul alimentarde urmat, vor fi transmise de compania producatoare a testului(Vitalybra) farmaciei, insarcinata sa le livreze clientului.

Sursa: La Stampa

CITESTE SI: