Prima pagină D:News

Gadget de criza: bratara care iti spune cand esti prea stresat

10.15.2009 | ● Vizualizări: 161
Gadget de criza: bratara care iti spune cand esti prea stresat     economie, tehnologie, criza, actiune, tranzactie, banca, bratara, stres, EmoBracelet + zoom
Galerie foto (1)

Philips Electronics si banca olandeza ABN AMRO si-au unit eforturile pentru a dezvolta acest dispozitiv, menit sa-i ajute pe cei care tranzactioneaza actiuni sa ia deciziile “la rece”.

Hotararea de a vinde sau cumpara pachete de actiuni sub imperiulemotiilor - mai intense ca oricand in aceste vremuri de crizaeconomica - poate avea consecinte dintre cele mai nefericite pentru"sanatatea financiara" a investitorilor.

Aici intervine dispozitivul Rationalizer: bratara EmoBracelet "simte" nivelul de stres al purtatorului (pe baza curentilorgalvanici din piele) si trimite un semnal radio celeilalte particomponente a bizarului gadget, un soi de castron luminos, zisEmoBowl: acesta emite o lumina galbena, care devine portocalie siapoi rosie, pe masura ce emotia devine mai puternica.

Utilizatorul este astfel avertizat ca e prea emotionat pentru alua o hotarare obiectiva, rationala.Cele doua firme care au imaginat dispozitivul considera ca,astfel, cei implicati au sansa de a lua o pauza, a-si limpezimintea si a adopta o decizie mai bine gandita.

Firma Philips a anuntat ca dispozitivul e doar un prototip si canu intentioneaza sa-l lanseze pe piata ca atare, dar el face partedintr-un program de cercetari mai amplu al companiei, program ceurmareste sa-i ajute pe oameni sa tina sub control stresul, iartehnologia implicata in fabricarea EmoBracelet poate fi utilizataintr-o gama larga de produse.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI: