Prima pagină D:News

Gadget de criza: bratara care iti spune cand esti prea stresat

Redactia Descopera.ro | 10.15.2009 | ● Vizualizări: 115
Gadget de criza: bratara care iti spune cand esti prea stresat     economie, tehnologie, criza, actiune, tranzactie, banca, bratara, stres, EmoBracelet + zoom
Galerie foto (1)

Philips Electronics si banca olandeza ABN AMRO si-au unit eforturile pentru a dezvolta acest dispozitiv, menit sa-i ajute pe cei care tranzactioneaza actiuni sa ia deciziile “la rece”.

Hotararea de a vinde sau cumpara pachete de actiuni sub imperiul emotiilor - mai intense ca oricand in aceste vremuri de criza economica - poate avea consecinte dintre cele mai nefericite pentru "sanatatea financiara" a investitorilor.

Aici intervine dispozitivul Rationalizer: bratara EmoBracelet "simte" nivelul de stres al purtatorului (pe baza curentilor galvanici din piele) si trimite un semnal radio celeilalte parti componente a bizarului gadget, un soi de castron luminos, zis EmoBowl: acesta emite o lumina galbena, care devine portocalie si apoi rosie, pe masura ce emotia devine mai puternica.

Utilizatorul este astfel avertizat ca e prea emotionat pentru a lua o hotarare obiectiva, rationala.

Cele doua firme care au imaginat dispozitivul considera ca, astfel, cei implicati au sansa de a lua o pauza, a-si limpezi mintea si a adopta o decizie mai bine gandita.

Firma Philips a anuntat ca dispozitivul e doar un prototip si ca nu intentioneaza sa-l lanseze pe piata ca atare, dar el face parte dintr-un program de cercetari mai amplu al companiei, program ce urmareste sa-i ajute pe oameni sa tina sub control stresul, iar tehnologia implicata in fabricarea EmoBracelet poate fi utilizata intr-o gama larga de produse.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI: