Prima pagină D:News

Munca face bine, mai ales pensionarilor

Redactia Descopera.ro | 10.15.2009 | ● Vizualizări: 63
Munca face bine, mai ales pensionarilor     sanatate, medicina, pensie, munca + zoom
Galerie foto (1)

Asta-i o veste proasta pentru cei care abia asteapta sa iasa la pensie si sa scape de truda zilnica de la locul de munca.

Un studiu derulat de o institutie americana care studiaza problemele legate de imbatranire - U.S. National Institute on Ageing - arata ca persoanele care, iesind la pensie, se lenevesc considerabil, prezinta riscuri mai mari de a suferi un atac de inima sau de a se imbolnavi de cancer si alte boli grave, comparativ cei care se reangajeaza intr-o slujba cu norma partiala.

Cei care continua sa lucreze cu program redus (desfasurand, de preferinta, o activitate in acelasi domeniu sau intr-un domeniu inrudit cu cel in care lucrasera inainte de pensionare) isi pastreaza si o sanatate mentala mai buna, in comparatie cu cei care ies la pensie "de tot" si si renunta la orice fel de munca in afara casei.

Acestia din urma prezinta un risc mai mare de a muri la scurt timp dupa ce s-au pensionat.Studiul a implicat peste 12.000 de participanti (cu varste cuprinse intre 51 si 61 de ani, la momentul inceperii cercetarii), care au fost monitorizati timp de 6 ani.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI:

Tag-uri: sanatate | medicina | pensie | munca

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI