Prima pagină D:News

Cercetatorii declanseaza “tsunami-ul sexual”

10.16.2009 | ● Vizualizări: 8981
Cercetatorii declanseaza “tsunami-ul sexual”     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Oamenii de stiinta canadieni au descoperit secretul atractiei irezistibile, care poate transforma pe oricine intr-un sex-simbol. Pentru moment, “pe oricine” este musca de otet…

Cercetatorii de la Universitatea din Toronto au descoperit ca incazul mustelor de otet eliminarea unui feromon duce la eradicareabarierelor sexuale. Profesorul Joel Levine, conducatorul acestuistudiu, a reusit sa indeparteze feromonul hidrocarburilorcuticulare, utilizat de catre mustele de otet pentru a comunica.Odata cu indepartarea acestuia, s-a observat declansarea unuiadevarat "tsunami sexual", in cadrul caruia mustele au devenitatrase de membrii speciei de acelasi sex. Studiul arata ca masculiimustelor de otet, fara antecedente homosexuale cunoscute, auincercat sa se imperecheze intre ei.

"In lipsa acestor semnale chimice, se elimina si barierele deimperechere", concluzioneaza profesorul Levine. In incheiere,acesta a declarat ca desi feromonii joaca un rol important in ceeace priveste sexualitatea umana, sistemul nostru este mult maicomplex decat cel al mustelor de otet.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI: