Prima pagină D:News

Cercetatorii declanseaza “tsunami-ul sexual”

Redactia Descopera.ro | 10.16.2009 | ● Vizualizări: 9283
Cercetatorii declanseaza “tsunami-ul sexual”     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Oamenii de stiinta canadieni au descoperit secretul atractiei irezistibile, care poate transforma pe oricine intr-un sex-simbol. Pentru moment, “pe oricine” este musca de otet…

Cercetatorii de la Universitatea din Toronto au descoperit ca in cazul mustelor de otet eliminarea unui feromon duce la eradicarea barierelor sexuale. Profesorul Joel Levine, conducatorul acestui studiu, a reusit sa indeparteze feromonul hidrocarburilor cuticulare, utilizat de catre mustele de otet pentru a comunica. Odata cu indepartarea acestuia, s-a observat declansarea unui adevarat "tsunami sexual", in cadrul caruia mustele au devenit atrase de membrii speciei de acelasi sex. Studiul arata ca masculii mustelor de otet, fara antecedente homosexuale cunoscute, au incercat sa se imperecheze intre ei.

"In lipsa acestor semnale chimice, se elimina si barierele de imperechere", concluzioneaza profesorul Levine. In incheiere, acesta a declarat ca desi feromonii joaca un rol important in ceea ce priveste sexualitatea umana, sistemul nostru este mult mai complex decat cel al mustelor de otet.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI: