Prima pagină D:News

Terrafugia Transition – masina care ne va da aripi

10.19.2009 | ● Vizualizări: 131
Terrafugia Transition – masina care ne va da aripi     no tags + zoom
Galerie foto (17)

Pur si simplu aterizezi cu ea pe o pista de aeroport, ii pliezi aripile si mai conduci cativa kilometri pana la destinatia dorita. Acesta este Transition, cel mai recent concept de masina zburatoare al companiei Terrafugia, care a promovat cu succes testele automobilistice si aviatice la care a fost supus.

Cu aproape un an in urma, Descopera.ro prezenta conceptulTransition al celor de la compania Terrafugia, ca pe un vis frumos,ce avea totusi mari sperante de realizare. Astazi, fantezia adevenit realitate, dupa ce autovehiculul aerian sau avionul rutiers-a manifestat optim in cadrul unui zbor de testare de 725kilometri.

Valoarea distantei parcurse experimental dezvaluie chiarautonomia lui Transition, pe care aparatul o acopera zburand cuviteza de 115 km/h. La sol, conceptul de la Terrafugia poate atinge185 km/h, cu o autonomie similara, o acreditare speciala fiindnecesara atat pentru manevrarea sa ca automobil cat si pentrupilotarea sa la altitudine.

Transformarea lui Transition din avion in autovehicul prin pliareaaripilor dureaza mai putin de 30 de secunde, iar combustibilulfolosit este benzina intalnita la orice statie conventionala dealimentare. Pretul dispozitivului este estimat la suma deaproximativ 200.000 dolari, prima livrare urmand a fi efectuata inanul 2011.

CITESTE SI: