Prima pagină D:News

Terrafugia Transition – masina care ne va da aripi

Redactia Descopera.ro | 10.19.2009 | ● Vizualizări: 150
Terrafugia Transition – masina care ne va da aripi     no tags + zoom
Galerie foto (17)

Pur si simplu aterizezi cu ea pe o pista de aeroport, ii pliezi aripile si mai conduci cativa kilometri pana la destinatia dorita. Acesta este Transition, cel mai recent concept de masina zburatoare al companiei Terrafugia, care a promovat cu succes testele automobilistice si aviatice la care a fost supus.

Cu aproape un an in urma, Descopera.ro prezenta conceptul Transition al celor de la compania Terrafugia, ca pe un vis frumos, ce avea totusi mari sperante de realizare. Astazi, fantezia a devenit realitate, dupa ce autovehiculul aerian sau avionul rutier s-a manifestat optim in cadrul unui zbor de testare de 725 kilometri.

Valoarea distantei parcurse experimental dezvaluie chiar autonomia lui Transition, pe care aparatul o acopera zburand cu viteza de 115 km/h. La sol, conceptul de la Terrafugia poate atinge 185 km/h, cu o autonomie similara, o acreditare speciala fiind necesara atat pentru manevrarea sa ca automobil cat si pentru pilotarea sa la altitudine.Transformarea lui Transition din avion in autovehicul prin pliarea aripilor dureaza mai putin de 30 de secunde, iar combustibilul folosit este benzina intalnita la orice statie conventionala de alimentare. Pretul dispozitivului este estimat la suma de aproximativ 200.000 dolari, prima livrare urmand a fi efectuata in anul 2011.

CITESTE SI: