Prima pagină D:News

Atacul Lupului. Fotografia anului 2009

10.23.2009 | ● Vizualizări: 392
Atacul Lupului. Fotografia anului 2009     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Castigatorul celei de-a 45 editii a competitiei celor mai bune fotografii despre Natura si lumea animalelor, de sub egida prestigioaselor BBC Wildlife Magazine si London’s Natural History Museum, a fost desemnat un instantaneu planuit si organizat de autor timp de mai multi ani.

Fotografia castigatoare a fost aleasa dintr-un total de peste 43000 imagini trimise de iubitorii de natura din intreaga lume.
"Am vrut sa obtin un instantaneu in care oamenii sa vada un lup inplina vanatoare, dar fara momente sangeroase. Nu mi-am dorit oimagine cruda, in urma careia oamenii sa ajunga sa urasca lupii",declara castigatorul editiei din acest an, spaniolul Jose LuisRodriguez.

Pentru a obtine instantaneul de exceptie, el a studiat timp demai multi ani obiceiurile si traseele unei haite de lupi. Secretulfotografiei rezida in trapa construita artizanal si actionataprintr-un fascicul de raze infrarosii, care declanseaza automataparatul foto atunci cand animalul sare peste ea.

Eroul principal este un lup iberic, care apartine celei mai micisubspecii de acest fel din Europa. Datorita faptului ca au fostvanati fara crutare de oamenii care-i vedeau drept o amenintarepentru vanat si animale domestice, lupii iberici mai supravietuiescin prezent doar sub forma unor populatii restranse, cu un efectivde 1000-2 000 de indivizi. Majoritatea acestora traiesc in nordulSpaniei, in Pirinei, si alte cateva nuclee mici supravietuind cugreu in sudul Peninsulei Iberice.
Pentru a reusi fotografia dorita, Jose Luis Rodriguez a renuntat laaparatul sau initial, un Nikon D2X, pentru a folosi un aparatHasselblad. Intreaga aparatura fotografica finala a constat, defapt, intr-o camera medium-format pe film Hasselblad 503CW, cuobiectiv fix de 80 mm.

Sursa BBCNewsCITESTE SI :