Prima pagină D:News

Cei mai periculosi 5 criminali ai lumii se afla printre noi

10.29.2009 | ● Vizualizări: 779
Cei mai periculosi 5 criminali ai lumii se afla printre noi     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Desi lupta impotriva criminalitatii este in toi, cei mai periculosi cinci criminali se afla printre noi, cauzand anual milioane de decese.

Un raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS)indica sexul neprotejat, nutritia defectuoasa, igiena precara,conditiile sanitare rudimentare si tensiunea ridicata ca fiindprimii cinci vinovati de decesul prematur a 15 milioane de oamenidin intreaga lume.

In vreme ce lipsa alimentelor este cauza problemelor de nutritie intarile sarace, la polul opus se afla cei care se confrunta cuprobleme de obezitate, care cauzeaza in final mai multe decesedecat cele provocate de subnutritie.

Raportul avertizeaza ca desi unii factori de risc, printre carefumatul si obezitatea, sunt asociati cu tarile dezvoltate, mai multde trei sferturi din totalul deceselor premature au loc in tarilesarace sau in curs de dezvoltare.
OMS a dat publicitatii o lista a celor mai periculosi asemeneafactori: tensiunea ridicata (13% din totalul deceselor la nivelglobal), fumatul (9%), diabetul (6%), inactivitatea fizica (6%) siobezitatea (5%).

Tarile sarace se confrunta cu probleme de sanatate provocate desaracie, subnutritie, sex neprotejat, igiena precara si apacontaminata. O scadere la nivelul factorilor de risc echivaleaza cureducerea numarului de decese premature si cu marirea sperantei deviata cu pana la cinci ani, se arata in acelasi raport.

Sursa: Reuters

CITESTE SI: