Prima pagină D:News

Cei mai periculosi 5 criminali ai lumii se afla printre noi

Redactia Descopera.ro | 10.29.2009 | ● Vizualizări: 866
Cei mai periculosi 5 criminali ai lumii se afla printre noi     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Desi lupta impotriva criminalitatii este in toi, cei mai periculosi cinci criminali se afla printre noi, cauzand anual milioane de decese.

Un raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) indica sexul neprotejat, nutritia defectuoasa, igiena precara, conditiile sanitare rudimentare si tensiunea ridicata ca fiind primii cinci vinovati de decesul prematur a 15 milioane de oameni din intreaga lume.

In vreme ce lipsa alimentelor este cauza problemelor de nutritie in tarile sarace, la polul opus se afla cei care se confrunta cu probleme de obezitate, care cauzeaza in final mai multe decese decat cele provocate de subnutritie.

Raportul avertizeaza ca desi unii factori de risc, printre care fumatul si obezitatea, sunt asociati cu tarile dezvoltate, mai mult de trei sferturi din totalul deceselor premature au loc in tarile sarace sau in curs de dezvoltare.
OMS a dat publicitatii o lista a celor mai periculosi asemenea factori: tensiunea ridicata (13% din totalul deceselor la nivel global), fumatul (9%), diabetul (6%), inactivitatea fizica (6%) si obezitatea (5%).

Tarile sarace se confrunta cu probleme de sanatate provocate de saracie, subnutritie, sex neprotejat, igiena precara si apa contaminata. O scadere la nivelul factorilor de risc echivaleaza cu reducerea numarului de decese premature si cu marirea sperantei de viata cu pana la cinci ani, se arata in acelasi raport.

Sursa: Reuters

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI