Prima pagină D:News

Imbatranesc lupii din America ?

Redactia Descopera.ro | 10.30.2009 | ● Vizualizări: 215
Imbatranesc lupii din America ?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Expertii americani in comportamentul lupilor trag semnalul de alarma asupra unei chestiuni importante care pune in pericol insasi existenta pe viitor a lupilor din toate statele americane, cu exceptia Alaskai.

Conform ultimelor estimari de teren, se pare ca populatiile de lupi sunt afectate de un proces neasteptat de imbatranirea accelerata, fapt care are un impact asupra relatiei prada-pradator din arealele unde mai traiesc lupi.

In urma studierii modului in care imbatranirea afecteaza abilitatea lupilor de a ataca cerbi wapiti, principala lor prada, cercetatorii au concluzionat ca majoritatea lupilor incep sa moara inainte de a se instala procesul normal de imbatranire. Situatia este una alarmanta, deoarece daca pana in prezent se stia ca lupii incep sa imbatraneasca dupa varsta de 8 ani, noile date arata ca lupii din prezent incep sa prezinte semne de imbatranire avansata dupa varsta de doar 3 ani.

"Multi biologi eminenti sustin ca procesul de imbatranire survine rar in natura, deoarece majoritatea animalelor mor din diverse motive inainte sa apuce sa imbatraneasca. Studiile mele contrazic partial aceasta teorie, demonstrand printre alele ca imbatranirea precoce a lupilor are consecinte ecologice nebanuite asupra ecosistemelor unde traiesc aceste populatii" sustine Dr. Daniel MacNulty din cadrul Michigan Technological University

Sursa: BBCNews

CITESTE SI :

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI