Prima pagină D:News

X-Prize: premiul de 1 milion USD a fost castigat de o firma din California

Redactia Descopera.ro | 11.03.2009 | ● Vizualizări: 73
X-Prize: premiul de 1 milion USD a fost castigat de o firma din California     spatiu, tehnologie, Luna, aselenizare, racheta, robot, X-Prize + zoom
Galerie foto (1)

In cadrul competitiei X Prize, care urmareste sa stimuleze progresul in domeniul explorarii spatiului cosmic, inventatorii au concurat, anul acesta, pentru marele premiu in valoare de 1 milion USD, pus la bataie de NASA. Obiectul competitiei: prezentarea celui mai bun sistem de aselenizare.

Compania californiana Masten Space Systems a castigat locul intai si milionul de dolari, intrecandu-i pe experimentatii lor concurenti texani de la Armadillo Aerospace, care au obtinut locul al doilea (si 500.000 USD).

In conformitate cu cerintele concursului, echipele au prezentat rachete robotice capabile sa se ridice in aer la o inaltime de cel putin 49 metri, sa se mentina in aer timp cel putin 180 de secunde, in timp ce se indreptau spre punctul de aterizare si apoi sa se intoarca, in zbor, la punctul de pornire.

Acesta schema simuleaza secventele de operatiuni necesare aselenizarii: coborarea de pe orbita selenara, aselenizarea propriu-zisa si apoi decolarea si intoarcerea pe orbita.Sursa: Telegraph Science

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI