Prima pagină D:News

Baiatul sihastru care traia printre oi

Redactia Descopera.ro | 11.10.2009 | ● Vizualizări: 190
Baiatul sihastru care traia printre oi     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cotidianul de limba rusa “Vecerny Bishkek” din Republica Kirgystan, relateaza uluitoarea poveste a unui baiat de 14 ani care a fost nevoit sa traiasca in singuratate timp de 8 ani de zile, ascuns intr-o stana de oi din Muntii Altai.

Conform surselor prezentate de acelasi cotidian, parintii copilului au parasit Kirghizia pentru a se stabili in Rusia. Micul Albek a fost lasat in grija bunicii sale care era deja bolnava. La inceput, baiatul a incercat sa socializese si sa imprieteneasca cu copii din cel mai apropiat sat, dar acestia l-au batut si isi facusera obiceiul de a rade de el ori decate ori il vedeau. Copilul s-a refugiat intr-o stana traind in singuratate.

Povestea a ajuns la cunostinta autoritatilor dupa ce bunica baiatului a decedat, iar satenii l-au gasit traind singur in stana de pe munte. Autoritatile kirghize declara ca baiatul a uitat intre timp sa vorbeasca, urmand sa fie dus intr-un adapost destinat copilor orfani unde va fi reinvatat sa vorbeasca, sa citeasca si sa scrie.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI :ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI