Prima pagină D:News

Cel mai mare urs de pestera. Furat din Romania, vandut pe Ebay

Redactia Descopera.ro | 11.11.2009 | ● Vizualizări: 721
Cel mai mare urs de pestera. Furat din Romania, vandut pe Ebay     no tags + zoom
Galerie foto (4)

Recent, pe celebrul site de cumparaturi Ebay a aparut o oferta mai putin obisnuita. S-a scos, de fapt, la vanzare cel mai mare craniu de urs de pestera din lume. Valoroasa fosila a fost descoperita intr-o pestera din Romania, de unde a fost furata si scoasa fara probleme peste granita spre a fi pusa in vanzare pe Internet cu pretul de 16.500$.

Anuntul ne spune doar ca fosila ar fi fost furata intr-o pestera din judetul Brasov, dupa care a fost restaurata si curatata la nivel profesional, inainte de a fi scoasa ilegal din tara. Conform anuntului, craniul este autentic si se vinde cu tot cu mandibula pentru a-i fi probata astfel inca o data originalitatea.

Cei care au pus anuntul, nu uita sa sublinieze ca, in prezent, Guvernul Romaniei interzice scoaterea in afara tarii a tuturor fosilelor de ursi de pestera, acestea fiind declarate Monumente ale Naturii

La ora actuala, anuntul nu mai este de actualitate, cel mai mare craniu de urs de pestera descoperit vreodata fiind deja vandut unui cumparator, ramas necunoscut.

Sursa: Ebay

CITESTE SI :