Prima pagină D:News

Intalniri cu Mos Craciun sub semnul gripei porcine

Redactia Descopera.ro | 11.18.2009 | ● Vizualizări: 194
Intalniri cu Mos Craciun sub semnul gripei porcine     gripa porcina, Mos Craciun, virus, H1N1 + zoom
Galerie foto (1)

Traditia intalnirii copiilor cu Mosul, in mari magazine, locuri de joaca sau centre de divertisment, desi asteptata cu multa nerabdare, imbraca in acest an un aspect cam sumbru, din cauza pericolului contaminarii cu virusul H1N1. De aceea, organizatorii acestor intalniri iau masuri de precautie.

Un "Mos Craciun profesionist", cum este de pilda, Jerry Weeks din Canada, care lucreaza de 20 de ani in domeniu, va fi expus, in acest an, unui pericol suplimentar, de vreme ce urmeaza sa se intalneasca, in urmatoarele cateva saptamani, cu cca. 20.000 de copii.

Desi in fiecare an exista riscul ca Mosul sa ia un guturai de la unul dintre miile de copilasi pe care ii ia in brate si care ii vorbesc la ureche, pentru a-i spune ce cadou isi doresc de Craciun, in acest an pericolul e mult mai serios: in tarile in care exista cazuri de gripa porcina, orice mos Craciun ar putea deveni o victima a virulusui H1N1, ceea ce necesita adoptarea unor masuri de protectie adecvate.

Canada e una dintre tarile cele mai greu lovite de epidemie - la data de 17 noiembrie numarul deceselor provocate de gripa porcina ajunsese la 198 ; totusi, Jerry Weeks a declarat ca nu va respinge nici un copilas, chiar daca acestuia ii curge nasul, ci ii va ruga discret pe parinti sa-i sterga nasul micutului.

La centrul unde vor avea loc intalnirile - Santa's Playland - din orasul canadian Calgary, vor exista, in afara de bomboane si decoratiuni de Craciun, dezinfectante pentru maini, iar spiridusii-asistenti ai lui Mos Craciun ii ajuta pe copii sa foloseasca dezinfectantul.

Manusile pe care le poarta mosul ofera o oarecare protectie impotriva contaminarii si vor fi schimbate foarte des, iar barba falsa va fi spalata si dezinfectata zilnic.

Sursa: CBC

CITESTE SI: