Prima pagină D:News

California limiteaza consumul de energie al televizoarelor

Redactia Descopera.ro | 11.22.2009 | ● Vizualizări: 83
California limiteaza consumul de energie al televizoarelor     ecologie, mediu, energie, televizor, consum, electricitate + zoom
Galerie foto (1)

Comisia pentru Energie din California., SUA, a aprobat, in urma cu cateva zile, o lege care va determina retragerea treptata de pe piata a televizoarelor care consuma mult. Incepand cu anul 2011, televizoarele vandute in magazinele din statul California vor trebui sa consume cu 33% mai putina energie electrica decat modelele vandute la ora actuala.

Iar incepand din 2013, consumul de electricitate al televizoarelor va trebui sa fie si mai mic - cu 50% mai redus fata de cel al modelelor existente azi.

Cand va fi implementat, acest standard va fi cel mai strict dintre cele aplicate pana acum in domeniu, in intreaga lume.

S-a estimat ca acesta masura va determina scaderea emisiilor de dioxid de carbon cu 3 milioane de tone metrice intr-un deceniu.

California, stat care are la activ multe initiative in domeniul protectiei mediului in SUA, are deja, la ora actuala, cel mai mic consum de energie electrica pe cap de locuitor, dintre toate statele americane.

Adoptarea acestor prevederi stricte a fost, in parte, determinata de raspandirea modelelor de televizoare cu ecran plat si diagonala mare, modele care consuma, in medie, cu 40% mai multa energie electrica decat modelele "clasice", cu tub catodic.

Asa cum era de asteptat, masura a starnit protestele unor asociatii de producatori, care au afirmat ca, datorita noii legislatii, un sfert dintre televizoarele existente la ora actuala nu vor mai corespunde standardelor si vor trebui retrase de pe piata, ceea ce va duce si la pierderea unor locuri de munca.

Dar Comisia pentru Energie din California, care a aprobat noile reglementari, sustine ca peste 1000 modele de televizoare existente pe piata americana corespund deja standardelor prevazute pentru 2011.

Sursa: Reuters

Descopera.ro are nevoie de parerea ta. Completeaza chestionarul nostru! Intra >>

CITESTE SI: