Prima pagină D:News

Camilele salbatice terorizeaza un oras australian

Redactia Descopera.ro | 11.26.2009 | ● Vizualizări: 134
Camilele salbatice terorizeaza un oras australian      no tags + zoom
Galerie foto (1)

Conform unor declaratii oficiale ale guvernului din Teritoriul Nordic al Australiei, locuitorii unei comunitati izolate din aceasta regiune sunt prea speriati pentru a-si mai parasi locuintele, din cauza invaziei a mii de camile salbatice in orasul lor.

Guvernatorul local, Rob Knight, sustine ca situatia este critica. "Comunitatea din Docker River, formata din aproximativ 350 persoane este tinuta sub asediu de 6 000 de camile salbatice si praduitoare", a declarat oficialul. In ultimele cateva saptamani, camilele au invadat orasul in cautarea apei, iar in acest proces i-au zdruncinat infrastructura si au luat cu asalt pista aeriana a comunitatii.

"Apar probleme de sanatate, deoarece sunt unele camile decedate in sanul comunitatii. Se imbulzesc inspre rezervele de apa si intra pe pista de decolare, cauzand probleme pentru evacuarile medicale de urgenta. Suntem ingrijorati si in legatura cu cei mici, care alearga peste tot si vor sa se joace cu animalele. De asemenea, vor aparea probleme de impact social si psihologic asupra oamenilor blocati in case", a declarat guvernatorul Knight.

Tot oficialul a mai adaugat ca mai multe elicoptere vor fi mobilizate pentru a alunga animalele la 15 kilometri in afara comunitatii, unde vor fi impuscate si lasate sa moara.

Sursa: ABC

CITESTE SI:

Descopera.ro are nevoie de parerea ta. Completeaza chestionarul nostru!