Prima pagină D:News

Stiati ca auzim si cu pielea ?

Redactia Descopera.ro | 11.26.2009 | ● Vizualizări: 721
Stiati ca auzim si cu pielea ?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O echipa de cercetatori din cadrul Universitatii British Columbia din Vancouver a facut o descoperire de senzatie atunci cand a demosntrat ca fiintele omenesti pot folosi in anumite momente propria piele pentru a suplini functia auzului, rezervata in mod obisnuit urechilor.

In studiul lor, cercetatorii canadieni au evidentiat modul in care senzatiile tactile de modul in care sunt auzite sunetele diverse. Cercetarile au sugerat printre altele ca oamenii folosesc informatiile venite pe cale tactil-senzoriala pentru a descifra fraze sau propozitii pe care in prima instanta nu le-au descifrat foarte clar.
"Pentru a proba acesta descoperire imposibila la prima vedere, este nevoie doar de un dispozitiv pneumatic care produce mici jeturi de aer care lovesc gatul unei persoane la intervale prestabilite, declansarea fiind actionata de un impuls acustic. Astfel am reusit sa aflam ca si persoanele surde pot identifica sunete si cuvinte pe baza senzatiilor tactile", declara dr. Brian Gik, conducator al studiului.

Sursa : BBCNews

CITESTE SI :

Descopera.ro are nevoie de parerea ta. Completeaza chestionarul nostru!