Prima pagină D:News

Mos Nicolae este inmormant in Irlanda

Redactia Descopera.ro | 12.15.2009 | ● Vizualizări: 115
Mos Nicolae este inmormant in Irlanda     mos nicolae, mos craciun, sarbatoare, filantropi, crestinism, irlanda, abatie + zoom
Galerie foto (1)

Ramasitele Sfantului Nicolae, personajul care a inspirat in cultura occidentala pe Mos Craciun, este inmormantat in abatia Jerpoint din districtul Kilkenny, Irlanda, sustin la unison istoricii irlandezi.

Expertii sustin ca sfantul filantrop din Myra este inmormantat in vechea abatie inca din secolul al XII-lea, dupa ce a fost adus acolo din Licia, de pe teritoriul actual al Turciei. Mos Nicolae a fost inmormantat in Myra, zona ce a devenit un veritabil loc de pelerinaj pentru crestini. Ramasitele sale au fost luate apoi de cavalerii templieri si transportate la Bari, in Italia, dupa ce mai multi marinari italieni jefuisera mormantul sfant. Apoi, in anul 1169, o familie de nobili francezi, Frainet, a reusit sa transporte ramasitele la Nice, acolo de unde au luat drumul Irlandei. Pentru a le oferi siguranta, Nicholas de Frainet, un membru al familiei franceze, a finantat construirea abatiei Jerpoint din Kilkenny, loc in care trupul sfantului Nicolar ar fi ramas pana in ziua de azi.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI: