Prima pagină D:News

Ultima masa: ce-si doresc condamnatii la moarte

Redactia Descopera.ro | 01.20.2010 | ● Vizualizări: 295
Ultima masa: ce-si doresc condamnatii la moarte      mancare, fotografie, prizonier, executie, condamnat + zoom
Galerie foto (2)

Daca ar fi sa fie, ce-ai alege pentru ultima masa? Un artist britanic pe nume James Reynolds a fost inspirat de o carte scrisa pe acesta tema, realizand in baza ei o expozitie fotografica intitulata sugestiv “Last suppers”.

In viziunea artistului britanic, tavile cu ultima masa a condamnatilor, toate la fel, portocalii, sunt destul de asemanatoare cu cele utilizate in realitate in penitenciare. Cat despre felurile de mancare alese, aranjate cu o grija aproape maniacala, reflecta ultimele dorinte (reale) avansate de prizonieri (la fel de reali) din diferite inchisori din lume, cu doar cu cateva ore inainte de a fi executati.

Printre cele mai neobisnuite alegeri se numara aceea de a primi inainte de executie o singura maslina neagra, sau o ceapa si doua sticle de Coca Cola. Un alt prizonier a solicitat pentru ultima masa cartofi prajiti si pulpe de pui, nimic deosebit pana aici, numai ca ideea era ca acestea sa provina de la fast food-ul preferat al celui aflat la un pas de ultimul drum.

Unii au mai cerut si fructe exotice (ananas, mango si cocos), o gogoasa si un suc de fructe sau sase oua fierte.Sursa: La Repubblica

CITESTE SI: