Prima pagină D:News

O priveliste rarisima, caprioara albinoasa

Redactia Descopera.ro | 01.22.2010 | ● Vizualizări: 1082
O priveliste rarisima, caprioara albinoasa     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Un exemplar foarte rar de ied albinos, denumit “Bambi cel Alb”, a fost identificat si fotografiat, alaturi de mama sa, in regiunea vaii San Lucane din Alpii Dolomiti, aflati pe teritoriul Italiei. Se crede ca mica cervida nu ar avea mai mult de opt luni.

Vazand imaginile care atesta existenta unui animal aproape unic in salbaticie, autoritatile italiene s-au grabit sa ii ofere lui "Bambi" imunitate in fata celor 3.500 de vanatori din regiune, licentiati sa foloseasca o arma.

Giammaria Sommavilla, liderul autoritatilor din provincia Belluno, a confirmat raritatea cazului, declarand ca a fost extrem de surprins privind fotografiile. "Este, intr-adevar, un pui de caprioara albinos, a carui mama poarta un colorit normal", a declarat oficialul."Aici regulile sunt respectate cu strictete si nu avem probleme cu braconierii. Prezenta acestui animal de incanta si ne imbogateste valea, creatura fiind o prezenta aproape magica in padure", a declarat Leandro Grones, de la asociatia locala de vanatori.

Albinismul nu este o boala sau rezultatul vreunei mutatii genetice, ci doar o varietate rar intalnita. In ciuda aspectului deosebit, animalul ar putea intampina ceva probleme in mediul sau, iesind foarte usor in evidenta in afara sezonului hibernal si putand prezenta o sensibilitate crescuta in cazul expunerii la soare.

Sursa: Dailymail

CITESTE SI: