Prima pagină D:News

Fetita nascuta cu 8 membre e astazi un copil ca toti ceilalti

Redactia Descopera.ro | 01.28.2010 | ● Vizualizări: 358
Fetita nascuta cu 8 membre e astazi un copil ca toti ceilalti     medicina, chirurgie, operatie, membru, geaman, siamez + zoom
Galerie foto (2)

Lakshmi Tatma, pe care presa o supranumise fetita-paianjen, din pricina “setului suplimentar” de brate si picioare cu care venise pe lume, a devenit, in urma operatiei la care a fost supusa, un copil capabil sa alerge si sa se joace.

Cu doi ani in urma, nu putea nici macar sa stea in picioare, iar astazi alearga prin curtea gradinitei.

Lakshmi Tatma s-a nascut cu 4 brate si 4 picioare, datorita fuzionarii corpului ei, in cursul vietii intrauterine, cu cel al unui embrion geaman.

Operata, la sfarsitul anului 2007, la un spital din Bangalore (India), printr-o interventie chirurgicala revolutionara, care a durat 27 de ore, fetita indiana i-a uluit pe doctori prin rapiditatea cu care si-a revenit dupa operatie.

La doi ani de la aceasta interventie, Lakshmi Tatma continua sa-i uimeasca pe cei din jur: s-a dezvoltat fizic si merge la gradinita, unde participa la jocuri si la orele de educatie fizica, impreuna cu ceilalti copii.

Medicii spun ca fetita va mai avea nevoie de cateva operatii, pe masura ce va creste, pentru a-i corecta forma picioarelor.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI: