Prima pagină D:News

Cel mai util dispozitiv birotic transforma documentele in hartie igienica (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 02.03.2010 | ● Vizualizări: 214
Cel mai util dispozitiv birotic transforma documentele in hartie igienica     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Compania japoneza Oriental a inventat, posibil, cel mai ingenios aparat de birou al anului: o masinarie capabila sa transforte hartia folosita in hartie igienica.

In loc sa trimita documentele rupte si nefolositoare la centre de reciclare, antrenand cheltuieli si consum de energie, managerii le vor putea introduce in curand intr-o masinerie capabila sa transforme aceste deseuri in hartie igienica.

Introduci 40 de coli de hartie A4 si, 30 de minute mai tarziu, acestea sunt maruntite, amestecate cu apa, transformate in pasta, aplatizate, uscate si transformate intr-un sul de hartie de toaleta. Compania asigura ca dispozitivul de transformare a hartiei elimina fara gres orice urma de materie aditionala din compozitia acesteia.

Constructorii masinariei denumite "White Goat", estimeaza costurile necesare transformarii unui calup de hartie normala intr-un sul din cea igienica la aproximativ 10 centi, adica de aproape sase ori mai putin decat suma necesara achizitionarii din magazin a unui produs similar.

Totusi, se estimeaza ca pretul dispozitivului produs de compania Oriental se va ridica in jurul sumei de 100 000 dolari, ceea ce inseamna ca acesta va reprezenta, eventual, o afacere buna numai pentru marile companii. De asemenea, avand dimensiuni considerabile si o greutate pe masura, este inadecvat uzului casnic.

Accesati acest link pentru a viziona regimul de lucru al masinariei "White Goat"

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI