Prima pagină D:News

Anticonceptionalele pentru barbati se afla in faza de testare

Redactia Descopera.ro | 02.15.2010 | ● Vizualizări: 171
Anticonceptionalele pentru barbati se afla in faza de testare     medicina, sanatate, contraceptie, hormon, anticonceptional, testosteron, progesteron, injectie, sex + zoom
Galerie foto (1)

In Marea Bitanie, 80 de cupluri participa la testele clinice, cu durata de un an, in cadrul unul studiu mai larg, desfasurat in mai multe tari ale lumii.

Contraceptivul masculin este administrat sub forma de injectii, la fiecare doua luni.

Preparatul contine un amestec de testosteron (hormonul sexual masculin) cu o versiune a hormonului feminin progesteron si actioneaza asupra creierului, "manipulandu-l" astfel incat acesta sa comande incetarea producerii spermatozoizilor.

Dupa afirmatiile medicilor, injectiile s-au dovedit eficiente in 99% dintre cazuri. Nu au fost semnalate reactii secundare grave; unii barbati au prezentat reactii moderate precum
valuri de caldura, schimbari de dispozitie sau acnee.

Totusi, vor mai trece cel putin cinci ani pana cand preparatul ar putea fi lansat pe piata, daca testele vor avea rezultatele sperate.

Metoda se adreseaza mai ales cuplurilor aflate intr-o relatie stabila si care doresc sa imparta responsabilitatea in privinta contraceptiei.

Sursa: Telegraph Science

CITESTE SI: