Prima pagină D:News

El este Joey, cainele alergic la… pisici

Redactia Descopera.ro | 02.17.2010 | ● Vizualizări: 160
El este Joey, cainele alergic la… pisici     cainele alergic la pisici, patruped, colie, animal, canida, alergie, afectiune, caz rar, particular, unic + zoom
Galerie foto (2)

Prin natura lor, cei mai multi caini urasc pisicile, insa collie-ul alsacian Joey, in varsta de cinci ani, experimenteaza, literalmente, o stare de greata atunci cand micile feline i se afla prin preajma.

Animalul are, de asemenea, alergie la iarba, margarete, papadii, copaci si carne. Medicii veterinari au descoperit ca singurele sortimente culinare pe care le tolereaza organismul lui Joey sunt cartofii, ovazul si orzul.

Stapanii cainelui au decis sa il supuna unui consult specializat dupa ce patrupedul a inceput sa naparlasca abundent, prezentand urticarie si o stare generala iritabila. Analizele de sange au dezvaluit ca metisul sufera de o gama foarte larga de alergii, intre care una chiar la parul de pisica.Asistat, Joey a inceput sa isi revina, urmand o dieta speciala si administrarea unei medicatii antialergice. Blana i s-a refacut, iar problemele de piele au disparut aproape in totalitate, declara stapana animalului, Lisa McCormack, in varsta de 25 de ani, din Marea Britanie.

Sursa: Questforarticle

CITESTE SI: