Prima pagină D:News

El este Joey, cainele alergic la… pisici

02.17.2010 | ● Vizualizări: 121
El este Joey, cainele alergic la… pisici     cainele alergic la pisici, patruped, colie, animal, canida, alergie, afectiune, caz rar, particular, unic + zoom
Galerie foto (2)

Prin natura lor, cei mai multi caini urasc pisicile, insa collie-ul alsacian Joey, in varsta de cinci ani, experimenteaza, literalmente, o stare de greata atunci cand micile feline i se afla prin preajma.

Animalul are, de asemenea, alergie la iarba, margarete, papadii,copaci si carne. Medicii veterinari au descoperit ca singurelesortimente culinare pe care le tolereaza organismul lui Joey suntcartofii, ovazul si orzul.

Stapanii cainelui au decis sa il supuna unui consult specializatdupa ce patrupedul a inceput sa naparlasca abundent, prezentandurticarie si o stare generala iritabila. Analizele de sange audezvaluit ca metisul sufera de o gama foarte larga de alergii,intre care una chiar la parul de pisica.Asistat, Joey a inceput sa isi revina, urmand o dieta speciala siadministrarea unei medicatii antialergice. Blana i s-a refacut, iarproblemele de piele au disparut aproape in totalitate, declarastapana animalului, Lisa McCormack, in varsta de 25 de ani, dinMarea Britanie.

Sursa: QuestforarticleCITESTESI: