Prima pagină D:News

Atelier de pictura: stiluri si mari pictori, cu Cristina Marian

Redactia Descopera.ro | 02.17.2010 | ● Vizualizări: 486
Atelier de pictura: stiluri si mari pictori, cu Cristina Marian     Fundatia Calea Victoriei, Bucuresti, Calea Victoriei, atelier de pictura, Vincent Van Gogh, Henri Rousseau, Gustav Klimt, Wassily Kandinsky, Joan Miro + zoom
Galerie foto (1)

Fundatia Calea Victoriei va invita din 1 martie la un atelier practic de pictura, pornind de la stilurile si tehnica marilor pictori.

Facem cunostinta cu o parte din arta sfirsitului de secol XIX si inceputului de secol XX - Vincent Van Gogh, Henri Rousseau, Gustav Klimt, Wassily Kandinsky, Joan Miro iar, in final, fiecare cursant va avea 5 picturi pe panza in 5 stiluri diferite.

Atelier 1. Il descoperim pe Van Gogh si picturile lui ce degaja o adevarata forta magica, incercam sa-i aflam secretele. Invatam sa folosim pensulatii libere, pline de nerv, folosim diviziunea tonului cromatic.

" Peisaj ", acrilic pe panza.

Atelier 2. Descoperim pictura naiva si pe cel mai autentic reprezentant al acestui curent, Henri Rousseau zis Vamesul. Vedem in lucrarile lui cum comunica, departe de orice conventie, impresiile asupra lumii. Asta vom incerca si noi sa facem, inspirati de Rousseau si de nostalgia pt paradisul pierdut pe care o avem cu totii.

"Jungla, peisaj exotic", acrilic pe panza.

Atelier 3. De data asta mergem inspre pictura decorativa, folosim tentele plate in culori pastelate alternandu-le cu tonuri intense, cream ritmuri, folosim elemente ornamentale geometrice si florale, exact asa cum facea si Gustav Klimt la 1900.

" Pomul vietii " , acrilic pe panza (invatam sa folosim foita de schlagmetal - ce imita foita de aur).

Atelier 4. La inceputul cursului am incercat sa redam dar mai mult sa interpretam lumea reala, peisajul, s-o trecem prin filtrul sensibilitatii noastre. Acum am ajuns la abstractizare, incercam sa cream din semne, linii, pete si volume o alta realitate asa cum a facut si Wassily Kandinsky si a lui grupare Blaue Reiter.

" Vibratii ", acrilic pe panza.

Atelier 5. Am ajuns la Joan Miro, pictor spaniol ce a avut o prima faza cubista pt ca, dupa 1925 sa adere la suprarealism, dar un suprarealism primitiv, naiv, cu imprumuturi masive din desenele copiilor. Invatam sa stilizam, sa reducem la esential elementele peisajului, ale lucrurilor si fiintelor, toate devenind o serie de semne ce se organizeaza intr-o compozitie aparent abstracta dar care la o privire mai atenta isi are programul realist.

" Fir de iarba, insecte, pesti, pasari ", tehnica mixta.

Durata curs: 5 ateliere
Frecventa: saptaminal, luni
Cost curs: 275 ron - inclusiv pinza tablou si materiale de pictura
Data incepere: 1 martie, 18:30 (grupa max 13 pers)
Inscriere la - contact@victoriei.ro

CITESTE SI: