Prima pagină D:News

Un laptop numit Alex

Redactia Descopera.ro | 02.21.2010 | ● Vizualizări: 80
Un laptop numit Alex     informatica, IT, computer, calculator, laptop, Alex, program, Linux, internet + zoom
Galerie foto (1)

Chiar daca nu te pricepi la computere, poate ai sa te intelegi, totusi, cu Alex, un laptop dezvoltat special pentru persoanele lipsite de experienta in domeniul IT si care, din acesta cauza, se simt confuze si timorate de ideea de a utiliza un calculator.

Bazat pe sistemul de operare Linux, laptop-ul este "echipat" cu programe simplificate de e-mail, cautare pe web si aplicatii pentru birotica.

Firma britanica The Broadband Computer Company, care l-a creat, nu l-a gandit ca pe un supercomputer, ci ca pe un instrument simplu destinat acelor utilizatori nefamiliarizati cu lumea calculatoarelor si a internetului.

In Marea Britanie exista, la ora actuala, cca. 12 milioane de persoane care nu utilizeaza computere; acestia constituie publicul-tinta pe care l-au avut in vedere creatorii lui Alex.

Britanicii care se hotarasc sa-si cumpere un Alex vor plati 39,95 lire sterline (cca. 46 euro) pe luna pentru a beneficia de asistenta telefonica, actualizarea programelor si acces la internet de banda larga.

Compania intentioneaza, de asemenea, sa lanseze o gama de aplicatii destinate celor care doresc sa adauge mai multe functii computerului lor.

Sursa: BBC

CITESTE SI: