Prima pagină D:News

Atentie, hoti, nu sunt acasa!

Redactia Descopera.ro | 02.22.2010 | ● Vizualizări: 95
Atentie, hoti, nu sunt acasa!     tehnologie, internet, website, infractiune, Twitter, online + zoom
Galerie foto (1)

Trei olandezi au creat un website care dezvaluie momentele cand proprietarii lipsesc de-acasa - nu pentru a incuraja hotii, ci pentru a atrage atentia asupra usurintei condamnabile cu care oamenii impartasesc uneori informatii despre ei insisi.

Site-ul PleaseRobMe.com a fost creat, dupa afirmatiile celor trei informaticieni olandezi, in doar patru ore; ei au folosit informatii provenite de pe Twitter, mai exact date extrase din mesajele postate de cei angajati in FourSquare, un joc online care cere jucatorilor sa mentioneze locul in care se afla.

Evident, ar fi necesar ca hotii sa cunoasca adresele de acasa ale celor care mentioneaza ca se gasesc in alta parte decat acolo, deci site-ul nu faciliteaza, neaparat, spargerile; adevarata problema o reprezinta protectia informatiilor ce tin de sfera privata a vietii.

Creatorii PleaseRobMe.com au atras atentia asupra faptului ca oamenii fac publice, fara sa-si dea seama, prea multe lucruri despre ei insisi, inclusiv informatii care le-ar putea afecta siguranta.

Sursa: CBC

CITESTE SI: