Prima pagină D:News

O creatura marina necunoscuta a esuat pe malurile Canadei

02.23.2010 | ● Vizualizări: 1176
O creatura marina necunoscuta a esuat pe malurile Noii Zeelande      no tags + zoom
Galerie foto (2)

O fiinta decedata, de origine si specie necunoscuta, care a fost descoperita pe tarmul din Lower Cove, Bay of Islands, Canada, i-a uluit pe cei care au dat, din intamplare, peste masivul si misteriosul cadavru neidentificat adus la mal de apele Oceanului Atlantic de Nord.

Acum, reprezentanti ai Departamentului de Ihtiologie si Oceanicadin Corner Brook intentioneaza sa se deplaseze la locul cu pricina,in speranta ca vor putea gasi si oferi unele raspunsuri pe margineachestiunii. Creatura are o lungime de aproximativ 4,5 metri, dincare coada masoara 3 metri, facand trimitere, pentru unii, lamonstrul din Loch Ness.

Animalul, avand un singur apendice in forma de inotatoare pe parteadreapta a corpului, pare sa fi fost decapitat, prezentand si altesemne de ranire. Coada de mari dimensiuni i-a determinat pedescoperitorii creaturii fara cap sa creada ca ar putea fi untentacul de calmar urias, insa dupa o inspectie mai amanuntita,aceasta suspiciune a fost rapid inalturata.John Lubar, de la Departamentul de Ihtiologie si Oceanica sustineca serviciul din Corner Brook primeste destule notificarireferitoare la esuari de foci si balene pe plajele din apropiere,dar ca semnalarile vizand creaturi necunoscute sunt foarte rare.Barbatul spera ca vizita unei echipe specializate la fata loculuisa fata lumina in aceasta situatie.

Sursa: ThewestenstarCITESTE SI: