Prima pagină D:News

Guru indian haituit de discipoli

Redactia Descopera.ro | 03.07.2010 | ● Vizualizări: 148
Guru indian haituit de discipoli     guru, india, politie, discipoli, ashram, scandal, sex, minore, tamil nadu, bangalore, swami nithyananda + zoom
Galerie foto (2)

Un numar de 9 persoane au fost arestate in Bangalore, India, dupa ce au vandalizat ashramul unui respectat guru din regiune. Scandalul a pornit dupa ce mai multe canale de televiziune indiene au prezentat imagini filmate cu camera ascunsa, in care personajul care se bucura de reputatia unui om sfant, era angajat in relatii sexuale cu mai multe femei.

Imaginile care au declansat dezastrul pentru Swami Nithyananda, il aratau pe barbatul de 32 de ani surprins in altarul asharamului in timpul unor relatii sexuale cu doua discipole. In ziua urmatoare, multimea furioasa a atacat si distrus partial asezamantul situat in apropierea orasului Bangalore din statul indian Karnataka.

Reprezentantii asezamantului spiritual Nithyananda Mission au declarat ca filmarile sunt nimic altceva decat "un amestec de conspiratii, zvonuri si barfe". Purtatorii de cuvant ai ashramului mai spun ca organizatia lor face parte dintr-o miscare globala care promoveaza meditatia si pacea, insistand ca mai multi politicieni indieni de anvergura vizitau regulat ashramul lui Nithyananda.

Corespondentii de presa ai mai multor agentii noteaza ca scandalul sexual i-a socat pe discipoli si i-a infuriat pe localnici, cu atat mai mult cu cat omul era tratat si onorat ca un sfant in viata, bucurandu-se de o apreciere considerabila in tot sudul Indiei.

Intre timp, procurorii statului Karnataka l-au dat pe guru in urmarire generala si au cerut guvernului sa-i confiste ashramul si bunurile. Lucrurile merg din rau in mai rau pentru Swami Nithyananda, deoarece un grup de avocati din Madras, statul Tamil Nadu a depus o plangere in care il acuza pe guru de obscenitate si relatii sexuale cu minore.

Incidentul nu este unul singular, in ultima luna un alt guru intitulat "sfant in viata" a fost cercetat de politia din Delhi, fiind invinuit ca era conducatorul din umbra al unui lant de bordeluri.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI :