Prima pagină D:News

O femeie a fost ucisa de lupi in Alaska

Redactia Descopera.ro | 03.15.2010 | ● Vizualizări: 849
O femeie a fost ucisa de lupi in Alaska     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O profesoara de scoala generala, gasita moarta saptamana trecuta in apropierea unui sat izolat din Alaska, a fost, probabil, ucisa de lupi, sunt de parere autoritatile locale americane. Atacul fatal ar putea fi primul de acest fel in ultimii 50 de ani, desfasurat pe teritoriul SUA.

In varsta de 32 de ani, victima, Candice Berner, care a predat la cateva scoli din mediul rural al Alaskai, a fost gasita moarta, in urma cu o saptamana, in apropierea unui drum de langa localitatea Chignik Lake, un sat aflat la aproape 800 kilometri departare de Anchorage.

Atunci cand a fost descoperit, cadavrul femeii era mutilat si se afla intr-o balta de sange, iar in zapada din jur se puteau observa urme de pasi de lup, conform oficialilor. Medicii legisti au declarat ca motivul mortii a constat in plagile multiple cauzate de muscaturile animalelor.

Localnicii din Chignik Lake si-au exprimat temerile in legatura cu semnalarea prezentei unor lupi in regiune. Totusi, autoritatile sustin ca nu exista alte cazuri documentate ale unor atacuri mortale ale acestor animale in Alaska. Atacurile lupilor salbatici, mai ceva chiar decat cele ale lupilor detinuti ca animale de companie, sunt foarte rare, inregistrandu-se cel mult cateva cazuri intr-o decada, in special in Canada si Rusia.

Sursa: STV

CITESTE SI: