Prima pagină D:News

Internetul ameninta speciile rare

Redactia Descopera.ro | 03.23.2010 | ● Vizualizări: 107
Internetul ameninta speciile rare     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Conservatoristii si ecologistii avertizeaza ca Internetul a ajuns sa fie una dintre cele mai mari amenintari la adresa speciilor aflate in pericol de extinctie.

Sustinatorii acestei idei sunt de parere ca este mai usor decat oricand sa faci comert cu orice, de la pui de lei pana la piei de ursi polari, cu ajutorul site-urilor de licitatii online si al camerelor de chat.

"Internetul devine factorul general dominant in comertul global cu specii protejate. Mii de specii amenintate cu disparitia sunt vandute si cumparate online, deoarece atat vanzatorii, cat si cumparatorii profita de protectia anonimatului si de vasta piata globala pe care o ofera Internetul", declara Paul Todd de la Organizatia Internationala a Vietii Animale.

Iar cei care incearca sa reglementeze si sa controleze comertul ilegal online spun ca proportiile problemei sunt aproape imposibil de estimat. Datele indica SUA ca fiind cea mai mare piata in acest sens, dar si Europa, China, Rusia si Australia joaca roluri importante.

In cadrul coferintei internationale de sambata a World Wildlife Fund s-a votat interzicerea oricarei forme de comert global cu salamandra iraniana, specie ale carei efective au fost devastate de vanzarile pe Internet. Totusi, incercarile cu miza mai mare, de a interzice comertul cu ursi polari, ton "cu aripioara albastra" si corali rari, toate au esuat, lasandu-i pe activistii ambientalisti dezamagiti si motivati sa faca si mai mult lobby.

Sursa: BBC

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI