Home » D:News » Rosiile super-dulci. Nou succes al geneticii

Rosiile super-dulci. Nou succes al geneticii

Rosiile super-dulci. Nou succes al geneticii
Publicat: 02.04.2010
O echipa mixta de cercetatori britanici si americani a reusit sa creeze un nou sortiment de rosie cu un gust dulce-aromat accentuat, comparativ cu rosiile obisnuite. Iar surprizele legumelor “imbunatatite” nu se opresc aici, dupa cum anunta oamenii de stiinta.

Echipa de cercetatori este de parere ca succesul lor a deschis o
noua era in privinta alimentatiei omului modern, deoarece epoca
rosiilor aspectuoase (dar lipside gust si miros de pe rafturile
supermarketurilor) se apropie de sfarsit. Noile rosii au fost
create dintr-un soi de tomate descoperite de catre un cercetator
indian. Cu toate acestea, multe voci condamna deja super-rosiile,
deoarece la baza crearii lor sta blamata si controverstata tehnologie a organismelor
modificate genetic
.

„Nu ne pasa prea mult de cei care se opun legumelor modificate genetic.
Descoperirea noastra are un impact deosebit asupra industriei
mondiale a rosiilor si a ketch-up-ului, industrie unde se ruleaza
anual miliarde de dolari. Echipa noastra s-a axat pe formula care
vizeaza asa numita „hibridizare viguroasa” – procedeu prin care
incrucisarea dintre doua plante sau animale genetic diferite, duce
la aparitia hibrizilor cu calitati superioare. Spre exemplu, daca
in lumea animala incrucisam o iapa cu un magar, va rezulta un
catar, animal mai puternic, mai rezistent si cu o durata de viata
mai mare decat a calului sau magarului”, declara profesorul Zach
Lippman din cadrul echipei de studiu.

Sursa: DailyMail

Descopera lumea in care traiesti:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase