Prima pagină D:News

Marea Britanie va crea cea mai mare rezervatie marina din lume

Redactia Descopera.ro | 04.02.2010 | ● Vizualizări: 126
Marea Britanie va crea cea mai mare rezervatie marina din lume     ecologie, mediu, biodiversitate, recif, coral, rezervatie, Chagos + zoom
Galerie foto (1)

In jurul arhipelagului Chagos din Oceanul Indian va fi creata o arie protejata cu suprafata de 544.000 kilometri patrati, pentru a conserva remarcabila biodiversitate a acestei zone.

Numeroase recife de corali, colonii de pasari marine, testoase si crabi uriasi alcatuiesc bogatia arhipelagului, care este, dupa expresia savantilor britanici carel-au studiat, "o masina a timpului", intruchipand felul in care aratau, in urma cu 50 de ani, multe dintre recifele de corali ale lumii.

Oamenii de stiinta pot au, astfel, la dispozitie un termen de comparatie, util pentru a stabili masurile necesare pentru refacerea altor recife, afectate grav de activitatea umana.

Apele Arhipelagului Chagos (care cuprinde cca. 55 de insulite), sunt administrate de Marea Britanie, iar incepand din anii 1970, ecosistemele din aceasta regiune au fost intens studiate.Pe rezultatele acestor cercetari s-a bazat decizia de a intari masurile de conservare a zonei, pentru a pastra biodiversitatea sa exceptionala.

Sursa: Science NOW

CITESTE SI: