Prima pagină D:News

Melcii africani uriasi, masinarii de distrugere in masa? (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 04.12.2010 | ● Vizualizări: 2666
Melcii africani uriasi, masinarii de distrugere in masa? (FOTO)     melci africani uriasi, daunatori, taratoare, moluste, giganti, incrdibil, socant, galerie foto, imagini + zoom
Galerie foto (11)

Melcii africani uriasi reprezinta cea mai mare specie de melci de pe planeta, avand cochilii ce pot creste pana la 30 de centimetri in lungime si 15 centimetri in diametru.

Originari din padurile tropicale ale Ghanei, melcii africani uriasi traiesc in conditii tropicale, fara a avea dusmani naturali.

Aceasta situatie, combinata cu faptul ca fiecare melc poate depune pana la 1.200 de oua pe an, face ca populatia lor numeroasa sa fie o problema.De fiecare data cand o astfel de colonie se stabilete intr-un loc, toate celelalte specii de melci dispar.

Apetitul lor insatiabil pentru orice tip de plante si fructe ii transforma pe melcii uriasi in daunatori redutabili ai teritoriului in care se afla.

Nu se dau in laturi de la a consuma nici macar tencuiala si vopseaua de pe peretii cladirilor.Asemenea tuturor melcilor, si cei africani sunt hermafroditi si foarte prolifici.

O singura pereche se poate transforma, spun specialistii, intr-o colonie de opt pana la zece miliarde de indivizi, in cei 5-7 ani de viata ai unui melc.

In plus, atunci cand climatul nu este potrivit pentru ele, aceste taratoare, aparent inofensive, se pot ingropa in pamant timp de pana la 6 luni de zile.Sursa: Odditycentral

Sursa Foto: Flickr

CITESTE SI:

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI: