Prima pagină D:News

Vulcanul islandez, monstrul care sufoca Europa intr-un spectacol unic (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 04.19.2010 | ● Vizualizări: 444
Acasa la vulcanul “iritat” din Islanda (FOTO)     no tags + zoom
Galerie foto (9)

Intens mediatizata eruptie a vulcanului islandez Eyjafjallajokull, care a dat peste cap aproape tot traficul aerian din emisfera nordica a planetei, a rezultat in periculoase cantitati de cenusa si fum lansate in atmosfera, probleme serioase pentru calatori dar, trebuie spus, si intr-o frumusete naturala neasteptata.

Eruptia a cauzat un nor de cenusa pana la altitudinea de 6.000 de metri, care s-a extins deasupra multor tari si a intrerupt traficul aerian din Europa dar si din alte parti ale lumii.

Cenusa are abilitatea de a defecta motoarele avioanelor, un inconvenient care a fortat sa ramana la sol zeci de mii de pasageri. In plus, nu se poate face o predictie argumentata referitor la momentul disiparii cenusii si transformarii spatiului aerian intr-un mediu sigur pentru aparatele de zbor.Totusi, in paralel cu neajunsurile grave cauzate de eruptia vulcanului islandez, fenomenul va lasa in urma, exceptand incurcaturile, si niste fotografii uluitoare, imagini rare si valoroase, care atesta forta si frumusetea naturii, rezultatul vizual fiind un spectacol fantastic.

Sursa: Flickr

CITESTE SI:

DESCOPERA lumea in care traiesti: