Prima pagină D:News

Un rus a devalizat Facebook-ul!

Redactia Descopera.ro | 04.27.2010 | ● Vizualizări: 76
Un rus a devalizat Facebook-ul!     facebook, hacker, rus, securitate online + zoom
Galerie foto (1)

Un hacker de origine rusa, care se ascunde sub nick-name-ul “Kirllos”, a furat parolele de logare a peste 1 milion de utilizatori ai celebrului site de socializare Facebook. Dupa care, ca orice hacker care nu face “munca patriotica”, s-a apucat sa vanda aceste parolele doritorilor: cu 25 $ parola pentru abonatii cu putini prieteni in adresier si cu 45 $ bucata pentru abonatii care aveau mai mult de 10 prieteni in lista.

Pana in prezent, investigatorii fraudei au identificat 1.500.000 de abonati cu parolele de acces furate. Asta inseamna ca aproximativ unul din 300 utilizatori Facebook are parola sparta. Infractorul virtual "Kirllos" a vandut informatiile obtinute unui periculos portal ilegal al hackerilor. Conform serviciului de securitate online VeriSign's iDefense Labs, Kirllos a vandut, pana in prezent, datele a peste 700 000 de utilizatori.

"In prezent, investim puternic in ajutarea tuturor abonatilor. Prioritatea noastra capitala consta in securizarea tuturor datelor abonatilor nostri. Am angajat cea mai buna echipa din lume care va bloca accesul oricui spre datele abonatilor victime. In continuare vom colabora cu Interpolul pentru identificarea si pedepsirea celor implicati in acest atac informatic fara precedent", declara Simon Axten, purtator de cuvant in cadrul companiei Facebook.

Sursa: ABCNews

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI