Prima pagină D:News

Ea este femeia care a urcat cei mai inalti 14 munti ai lumii

Redactia Descopera.ro | 04.28.2010 | ● Vizualizări: 173
Ea este femeia care a urcat cei mai inalti 14 munti ai lumii     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Oh Eun-sun, o alpinista din Coreea de Sud, a terminat escaladarea varfului Annapurna din Muntii Himalaya, intrand astfel in Cartea Recordurilor cu titlul de singura femeie din lume care a cucerit cele 14 varfuri de peste 8.000 de metri ale lumii – performanta deplina a oricarui alpinist.

Vremea dificila din decursul saptamanii trecute a impiedicat-o pe temerara alpinista sa urce in termenul de timp propus la altitudinea de 8 091 metri, cat masoara varful Annapurna din Nepal, escaladarea incheindu-se cu succes in decursul acestei saptamani.
In ciuda realizarilor sale de exceptie, cateva alpiniste concurente nu vor sa recunoasca recordurile sud-coreenei, ceea ce demonstreaza inca o data rivalitatea crescuta si lipsa sportivitatii, prezente din nefericire la nivel inalt in alpinismul profesionist.

Forurile alpinismului international au declansat astfel in decursul anului trecut o ancheta, dupa ce o concurenta a reclamat-o pe Oh Eon-Sun ca nu ar fi escaladat complet varful Kangchenjunga din Himalaya. Cu toate acestea, pe baza fotografiilor remise de sud-coreeana in momentul in care s-a reintors in tabara de la poalelel masivului muntos, Himalayan Database i-a recunoscut ascensiunea, asa ca alpinista a ajuns detinatoarea unui record unic pentru o femeie.
Pana in prezent, doar un numar de 19 barbati au reusit sa escaladeze cele 14 piscuri.

Sursa: BBCNews


CITESTE SI :

DESCOPERA TRAVEL. Descopera lumea in care traiesti!