Prima pagină D:News

A fost rapita de extraterestri sonda Voyager 2 a celor de la NASA?

Redactia Descopera.ro | 05.14.2010 | ● Vizualizări: 5317
A fost rapita de extraterestri sonda Voyager 2 a celor de la NASA?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un ufolog expert din Germania pretinde ca sonda spatiala NASA Voyager 2 ar fi putut fi deturnata de extraterestri, care acum incearca sa intre in contact cu Terra.

Hartwig Hausdorf spune ca dispozitivul spatial fara oameni la bord, lansat in Cosmos cu 33 de ani in urma, a inceput sa transmita semnale ciudate, indescifrabile, catre statiile de receptie de la sol.

La momentul lansarii, NASA a instalat la bordul lui Voyager 2 un disc de aur ce contine voci omenesti care rostesc mesaje de intampinare in 55 de limbi diferite, sunete din natura si 90 de minute de muzica clasica, in caz ca nava avea sa fie vreodata descoperita de o forma de viata extraterestra inteligenta.

Luna trecuta, V 2 a inceput sa trimita inspre Pamant mesaje distorsionate de acolo unde se afla, aproape de marginea Sistemului Solar, care i-au surprins pe oamenii de stiinta aflati in imposibilitatea de a le decoda.

"Pare ca cineva ar fi reprogramat sau deturnat sonda, dar nu avem inca certitudini", declara Hausdorf. Semnalul de la Voyager 2 necesita 13 ore pentru a ajunge pe Pamant. NASA lucreaza in present intens la aceasta transmisiune de date.

Agentia spatiala nu a comentat direct spusele cercetatorului german, desi s-a exprimat ca totul ar putea fi o defectiune la nivelul memoriei computerului "navei". Voyager 2 si geamana sa, Voyager 1, au fost lansat in 1977, pentru a explora Jupiter, Saturn, Uranus si Neptun. La peste trei decade de la acel moment, este sunt cele mai distante obiecte lansate vreodata de om in spatiu.

Sursa: News

CITESTE SI:

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!