Prima pagină D:News

Top 5 controale medicale anuale obligatorii

05.19.2010 | ● Vizualizări: 321
Top 5 controale medicale anuale obligatorii     sanatate, medic, medicina, control medical, ecografie, ecografie mamara, doppler, cancer de piele, alunite, teste de sange, hepatita b, + zoom
Galerie foto (1)

In fiecare an, aveti nevoie de cateva controale obligatorii. Unele, nu sunt decontate de casa de asigurari, dar toti banii pe care ii investiti in dvs. merita. Iata un top al controalelor obligatorii in 12 luni de zile. Toate pot descoperi in stadii incipiente boli grave care nu dau simptome. Cu alte cuvinte, va pot salva viata!

1. Pentru orice femeie, un consult ginecologic pe aneste obligatoriu. In cadrul acestuia, sunt necesare testulBabes Papanicolau, o ecografie a aparatului genital si o ecografiea sanilor. Vizita la medicul ginecolog se face dupa terminareamenstruatiei. Testul Babes Papanicolau nu da vreun diagnostic, darva include sau nu intr-o categorie de risc in ceea ce privestecancerul de col uterin, a doua cauza de mortalitate prin cancer inrandul femeilor.

Si ecografia sanilor poate depista cele mai mici tumori maligne,astfel incat sa beneficiati de tratament cu rezultate optime. Sansade recuperare totala a unei femei descoperite cu cancer mamar instadiul 1 este de peste 85%. Cancerul de san se afla pe primul locin privinta incidentei in randul reprezentantelor sexului frumos.Avantajul acestor examene este ca se pot efectua de catre acelasispecialist, cu o singura programare. Aceste examinari se fac anual,o data cu debutul vietii sexuale.

2. Pielea nu este doar organul care trebuie sa fie perfect ca saaratati bine. O vizita la medicul dermatolog se face o datape an, iar in aceasta trebuie inclusa o examinare cu dermatoscopula tuturor alunitelor de pe corp. Cancerul de piele,melanomul, are cea mai rapida dezvoltare dintre toate tipurile decancer cunoscute. Statisticile arata ca, zilnic, o femeie cu varstaintre 20 si 29 de ani este diagnosticata cu cancer de piele.Melanomul este mai frecvent intalnit la aceasta categorie de varstadecat cancerul mamar.

3. Dupa 40 de ani, ecografia Doppler, un mod de investigarea aparatului cardiovascular, e necesara si ea o data pean, dar la recomandarea unui medic de familie, care sa precizezevasele care necesita vizualizarea. Se face cel mai des la nivelulinimii, la gat si la nivelul picioarelor. E utila in conditiile incare mortalitatea prin boli cardiovasculare se afla pe primul locin Romania. In tara noastra, 40 din 100 de persoane investigatesufera de boli cardiovasculare.

Citeste restul topului de CSID.ro

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!