Prima pagină D:News

Adio, Atlantis!

Redactia Descopera.ro | 05.27.2010 | ● Vizualizări: 115
Adio, Atlantis!      atlantis, naveta spatiala, NASA, SSI + zoom
Galerie foto (1)

Miercuri, 26 Mai, naveta spatiala Atlantis a aterizat cu bine pe Kennedy Space Center din Florida, dupa o misiune de 12 zile in cadrul careia a dus la bordul Statiei Spatiale Internationale un nou modul. Acesta a fost cel de-al 32-lea si ultimul zbor pentru Atlantis.

Atlantis a aterizat la ora locala 8:48 a.m., dupa o calatorie de 7,9 milioane de kilometri. Inginerii de la NASA au propus totusi ca Atlantis sa mai efectueze un ultim zbor in primavara anului viitor, insa sefii agentiei inca nu s-au pronuntat. « Daca acesta chiar a fost ultimul zbor pentru Atlantis, atunci naveta se va retrage in forma maxima » declara si purtatorul de cuvant al spatioportului Kennedy, George Diller.

Pana la sfarsitul anului, NASA planuieste sa mai efectueze ultimele zboruri ale navetelor Discovery si Endeavour, apoi isi va retrage intreaga flota de navete din programul space shuttle. Programul a inceput in 1981, iar astazi este inchis din pricina costurilor uriase, a problemelor de siguranta si a incapacitatii navetelor de a zbura mai departe de orbita Terrei pe care se se afla SSI.

Sursa: Reuters

DESCOPERA Lumea in care traiesti!Tag-uri: atlantis | naveta spatiala | NASA | SSI

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI