Prima pagină D:News

“Femeia junglei” se intoarce in salbaticie

Redactia Descopera.ro | 06.02.2010 | ● Vizualizări: 3461
“Femeia junglei” se intoarce in salbaticie     no tags + zoom
Galerie foto (1)

“Femeia junglei”, o individa de origine cambodgiana, care si-a petrecut 18 ani din viata in salbaticiile Asiei, s-a reintors in natura dupa intense incercari nereusite de readaptare la societatea umana.

Rochom P'njeng, acum in varsta de 29 de ani, a disparut in jungla de nepatruns a Asiei de sud-est pe cand era numai o fetita. A fost "descoperita" la inceputul anului 2007 si readusa in sanul familiei.

Totusi, incercarile de a o reintegra au dat gres. Nu a invatat niciunul dintre limbajele locale, Khmer sau Phnang, prefera sa se catere decat sa mearga, refuza sa poarte haine si nu de putine ori a incercat sa se intoarca in salbaticie, acolo unde a crescut. Cea mai recenta initiativa de evadare i-a si reusit, femeia disparand din nou in jungla. Si-a ajutat familia la culesul recoltei chiar inainte sa isi paraseasca, din nou, caminul.

Impresionanta reaparatie si incercare de reintegrare a "fetei din jungla" a miscat intreaga Cambodgie, acolo unde este cunoscuta si sub denumirea de "femeia jumatate animal", din pricina aspectului sau salbatic si al zgomotelor onomatopeice pe care le emitea in locul vorbirii.

Rochom a disparut, pentru prima oara, in 1989, in timp ce mana, alturi de sora sa, bovinele familiei, catre provincia Ratanakkiri. Cealalta fetita nu a mai fost niciodata gasita, dar Rochom a aparut din jungla, murdara, dezbracata, speriata si "aratand ca o maimuta", in luna februarie a anului 2007. A fost prinsa in timp ce fura mancare din pachetul unui fermier.

Parintii fetei, care nu au incetat sa spere ca o vor reintalni, au identificat-o dupa o cicatrice de pe unul dintre brate si au primit-o in familie fara sa stea pe ganduri. Totusi, tatal lui Rochom a refuzat un test ADN, care ar fi inlaturat toate dubiile inrudirii. O organizatie non-guvernamentala din Cambodgia crede ca este imposibil ca o fetita de numai opt ani sa poata supravietui in jungla si ca de fapt ar fi fost crescuta in captivitate.

Vecinii si autoritatile locale sprijina familia in cautarea femeii, dar junglele din Ratanakkiri se numara printre cele mai salbatice si mai izolate din Cambodgia. In noiembrie 2004, 34 de partizani comunisti din partidul Khemer Rouge au aparut din jungla unde s-au ascuns inca de la prabusirea regimului lor, in 1979.

Sursa: Telegraph

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: