Prima pagină D:News

Legendarul trabuc al lui Churchill este de vanzare

Redactia Descopera.ro | 06.03.2010 | ● Vizualizări: 316
Legendarul trabuc al lui Churchill este de vanzare     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Imaginea perseverentului premier britanic Sir Winston Churchill, din perioada celui de-al doilea Razboi Mondiala, a devenit una emblematica, chiar clasica pentru multi colectionari. In prezent, unul dintre acestia este pe cale sa obtina celebrul trabuc cu care Churchill a fost imortalizat in numeroase fotografii de epoca.

Casa de licitatii Christie's va scoate la licitatie numeroase obiecte personale care i-au apartinut lui Winston Churchill, printre acestea numarandu-se si un trabuc pe care fostul premier britanic nu a mai apucat sa-l fumeze.

Obiectele respective au apartinut pana in prezent magnatului american Steve Forbes, care a declarat ca doreste sa le vanda, iar sumele de bani obtinute urmand sa fie donate organizatiilor caritabile.
Licitatia pentru trabuc va incepe de la pretul de 600 000 lire sterline

Unul dintre cele mai asteptate obiecte scoase la licitatie, este jurnalul personal al lui Churchill, in care acesta si-a notat detalii din agenda de lucru cuprinsa in perioada septembrie 1939-iunie 1945.
Jurnalul are deja un pret de pornire de 120 000 lire sterline.
Obiectul a fost o perioada in grija secretarului sau personal si cuprinde detalii necunosute publicului larg despre intalirile lui Churchill cu Stalin si Roosevelt, precum si note si opinii personale ale premierului britanic legate de meciuri de fotbal si piese de teatru in voga la aceea vreme.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI: