Prima pagină D:News

NVIDIA 3D Vision însoţeşte cosmonauţii pe Marte

Redactia Descopera.ro | 06.08.2010 | ● Vizualizări: 49
NVIDIA 3D Vision însoţeşte cosmonauţii pe Marte     NVIDIA, marte, mars-500, nvidia 3d vision, procesare grafica + zoom
Galerie foto (1)

Tehnologia NVIDIA 3D Vision va oferi participanţilor în proiectul de simulare a călătoriilor interplanetare “Marte-500”experienţa realităţii virtuale.

Proiectul "Marte-500", parte din programul spaţial rusesc, urmăreşte replicarea condiţiilor unui zbor pe Marte. Ultima şi cea mai lungă etapă a programului, care a început pe 3 iunie, implică izolarea a şase cosmonauţi timp de 520 de zile într-un mediu sigilat ermetic care simulează condiţiile şi barierele de comunicare specifice zborului interplanetar.

În timpul zborului experimental, fiecare membru al echipajului va fi echipat cu un notebook care integrează tehnologia NVIDIA 3D Vision (www.nvidia.ro/3dvision). Fiind cea mai importantă soluţie pentru grafica stereoscopică 3D, tehnologia NVIDIA 3D Vision îi va ajuta pe cosmonauţi să pătrundă în realitatea virtuală marţiană.

Profunzimea şi calitatea experienţei vizuale obţinute cu NVIDIA 3D Vision îmbunătăţeşte parametri experimentului ajutând la reproducerea cu acurateţe a efectelor psihologice care pot surveni în cele mai importante etape ale misiunii, începând cu lansarea navetei, până la aselenizare şi expediţie pe suprafaţa planetei. Prin crearea unei realităţi virtuale 3D, tehnologia 3D Vision îi va ajuta pe cosmonauţi să simuleze cea mai acurată experienţă de aselenizare.

NVIDIA este liderul mondial în tehnologia de procesare vizuală şi compania care a inventat, în 1999, unitatea de procesare grafică (GPU), un procesor foarte performant care generează o grafică uimitoare pentru staţiile de lucru, computerele personale, consolele de jocuri şi dispozitivele mobile. Datorită expertizei în programarea pe unitatea de procesare vizuală, NVIDIA a revoluţionat procesarea paralelă, supercomputerele devenind mult mai accesibile. Compania deţine mai mult de 1100 de patente înregistrate în SUA, inclusiv patente legate de design şi arhitectură fundamentale pentru procesarea modernă.

DESCOPERA lumea in care traiesti!