Prima pagină D:News

Dependenta de jocuri de noroc se mosteneste

Redactia Descopera.ro | 06.13.2010 | ● Vizualizări: 240
Dependenta de jocuri de noroc se mosteneste     psihologie, joc, noroc, dependenta, gena, ereditar, mostenit + zoom
Galerie foto (1)

Un studiu realizat pe gemeni aratase ca pasiunea pentru jocuri de noroc pe mize mari are, in cazul barbatilor, o componenta ereditara. Un nou studiu a extins cercetarile si asupra femeilor, concluziile fiind aceleasi: firea de “cartofor” e, in buna masura, mostenita.

Dependenta de jocuri de noroc depinde atat de factori externi, de mediu (familie, anturaj), cat si de gene.

Oamenii de stiinta de la Institutul de Cercetari Medicale Queensland, din Brisbane, Autstralia, au chestionat peste 2.700 de barbati si 2.000 de femei (gemeni identici si gemeni non-identici) in privinta obiceiurilor privind participarea la jocuri de noroc, chestionand, de asemenea, si prieteni ai participantilor.

Aproape toti subiectii practicau jocuri de noroc, dar barbatii erau de doua ori mai predispusi de a deveni depedenti decat femeile - lucru explicabil prin influente de ordin social.

Totusi, genetica joaca si ea un rol, atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor: cei/cele care aveau un frate geaman identic/sora geamana identica dependent(a) de jocuri de noroc erau mult mai predispusi ei insisi sa devina dependenti, in comparatie cu cazul gemenilor non-identici.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI: