Home » D:News » Sexsomnia, un sindrom tot mai comun in randul oamenilor

Sexsomnia, un sindrom tot mai comun in randul oamenilor

Sexsomnia, un sindrom tot mai comun in randul oamenilor
Publicat: 17.06.2010
Un numar in plina crestere de indivizi pretinde ca sufera de “sexsomnie”, un soi de tulburare a somnului, care presupune manifestarea diferitelor comportamente de natura sexuala in timp ce oamenii dorm.

Cercetatorii canadieni au descoperit ca una din 12 persoane recunoaste ca s-a angajat sau a initiat o oarecare forma de activitate sexuala in timpul somnului. Trei sferturi din totalul acestor persoane este reprezentat de barbati.

Expertii sunt de parere ca un asemenea comportament sexual, care se manifesta in timpul somnului, poate varia de la masturbare pana la contact fizic cu o alta persoana. Cel mai recent studiu in acest sens, desfasurat in cadrul Laboratorului de Cercetare a Somnului de la Universitatea Health Network din Toronto, a descoperit ca aceasta tulburare este mai comuna decat se credea anterior.

Cercetarea s-a concentrat pe studierea a 832 de subiecti, 428 de barbati si 404 femei. Mai mult de unul din zece barbati si 4% din femei au recunoscut ca s-au angajat in „sex in timpul somnului”. Fenomenul este unul de parasomnie si se incadreaza si in categoria somnambulismului. Insomnia, oboseala si starile depresive de peste zi sunt simptome comune ale oamenilor ce se declara sexsomniaci.

Sursa: Telegraph

 

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase